Краси Балъков изведе Литекс за първа тренировка 10.06 | 11:48

Цялата подготовка на "оранжевите" ще премине в България

От iNews

Литекс се събра в пълен боен състав и под ръководството на новия си наставник Красимир Балъков започна от вторник официално лятната си предсезонна подготовка, информира официалния сайт на тима.

Към тима се присъединиха вече 8-те националните състезатели, които имаха ангажименти към различните гарнитури и получиха няколко дни допълнителна почивка.

Както е известно Николай Бодуров, Илия Миланов и Страхил Попов бяха сред избраниците на  Любо Пенев за контролата с Канада, а младоците Кирил Десподов, Никола Колев, Реян Даскалов, Пламен Гълъбов и Георги Минчев помогнаха на България да се класира за европейско първенство.

Всеки момент в Ловеч ще се прибере и Армандо Ваюши, който вкара гол за Албания в проверката със Сан Марино, както и голмайсторът на шампионата Уилмар Джордан.

Подготовка с тима ще водят и няколко преотстъпени досега футболисти.След силните им изяви в Добруджа, където за малко не се класираха с тима за елита, шанс да се докажат при оранжевите ще получат вратарят Александър Конов и полузащитниците Кристиян Малинов и Красимир Станоев.

Засега Литекс е привлякъл само един нов играч-юношеският национал Милчо Ангелов.Ловчанлии се разделиха със Симеон Славчев, който бе трнасфериран в Спортинг Лисабон, а кариоката Том се завърна в турския Истанбул ББ, откъдето бе преотстъпен през пролетта. До началото на сезона обаче са възможни още трансфери и в двете посоки.

Цялата подготовка на Литекс ще премине в България. Отборът ще се подготвя на своята база в Ловеч, като лагер е предвиден само в заключителната част. До първия мач от евротурнирите на 3 юли тимът ще изиграе 3 контроли- на 18 юни с Берое, на 21 юни с македонския вицешампион Хоризонт Турново на терен в столицата и на 26-ти със Славия на стадиона в Правец.

Ето и пълната група на Литекс:

Вратари: Илко ПИРГОВ,Евгени Александров, Марин ОРЛИНОВ, Александър КОНОВ

Защитници: Антон НЕДЯЛКОВ,Пламен ГЪЛЪБОВ, Николай БОДУРОВ, Васил БОЖИКОВ, Страхил ПОПОВ, Илия МИЛАНОВ, Пламен НИКОЛОВ, Иван ГОРАНОВ,

Полузащитници: Юрген ДЖАЗУЛА, Реян ДАСКАЛОВ, Румен РУМЕНОВ, Александър ЦВЕТКОВ, Петър ЗЛАТИНОВ, Джемал БЕРБЕРОВИЧ, Никола КОЛЕВ, Кристиян МАЛИНОВ, Красимир СТАНОЕВ

 Офанзивни халфове и нападатели: Армандо ВАЮШИ, Данило АСПРИЛЯ,  Момчил ЦВЕТАНОВ, Кирил ДЕСПОДОВ, Уилмар ДЖОРДАН, Мирослав МАНОЛОВ, Георги МИНЧЕВ, Ангел ЗДРАВЧЕВ, Милчо АНГЕЛОВ

Водещи

Най-четени