Краси Балъков част от отбора на века на „Щутгарт“ 12.09 | 16:12

Ханзи Мюлер включи легендата на клуба и България в идеалния тим

От iNews.bg

Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи голямо признание от друг бивш футболист, който има същия статут за германския клуб.

Настоящият главен мениджър на Етър попадна в отбора на века на "швабите”, който Ханзи Мюлер сформира за вестник "Билд”. Както изданието правилно отбелязва, и самият Мюлер, който 13 г. носи екипа на Щутгарт, би трябвало да бъде в него, но той, естествено, не се е посочил.

Балъков е избран сред най-добрите халфове във вече 125-годишната история на "швабите”. Пред "Билд” Мюлер коментира избора си така: "Красимир Балъков за мен е емблемата на магическия триъгълник, който беше гениален.”

Българинът оформи въпросния триъгълник заедно с Джоване Елбер и Фреди Бобич след пристигането си в Щутгарт през лятото на 1995 г. от Спортинг (Лисабон). Офанзивното трио направи суператрактивна играта на "швабите”, а това се осребри със спечелването на купата на Германия през 1997 г.

В идеалния състав на Щутгарт освен Балъков влизат трима световни шампиони. Това са Гуидо Бухвалд и Юрген Клинсман, които спечелиха с бундестима Мондиала през 1990 г. в Италия, и Сами Кедира, триумфирал с Германия преди 4 г. в Бразилия.

Останалите в отбора на Мюлер са: вратарят Савицки и Бордон, Фьорстер, Шлинц, Какау, Гомес и Гайгер, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени