Красивата Ана търси някого, който да я разбира 17.02 | 14:00

Бившата №1 в света Ана Иванович продължава с борбата си за завръщане на върха

От iNews.bg

Бившата №1 в световната женска ранглиста Ана Иванович призна, че има нужда от помощта на човек, който "да я разбира" и да й помогне да се завърне сред водещите имена в тениса днес.

Във вторник 23-годишната сръбкиня записа ново разочароващо представяне, губейки с 1:2 сета - 6:4, 6:7, 2:6 от Пати Шнидер в първия кръг на силния турнир в Дубай, а равносметката на Иванович за 2011 г. не е никак добра - едва две победи в общо пет изиграни мача до момента. Това за пореден път породи и въпросът - от какво има нужда Ана Иванович, за да разкрие отново неоспоримия си тенис талант?

Част от проблемите са чисто физически, но също можем да говорим и за емоционални несгоди, трудни професионални отношения извън корта и психология.

"Просто имам нужда от някого, който да ме разбира като личност и да знае от какво имам нужда", довери Иванович, която през миналата седмица за пореден път се раздели с треньора си, този път - Антонио ван Грихен.

"Имам нужда и от някого, който да е малко по-спокоен от мен, защото аз съм много емоционална личност. Винаги съм такава перфекционистка и не спирам да анализирам всичко, което ми се случва. Трябва ми човек, който да е сигурен, че освен всичко намирам и време за почивка".

Ана Иванович ползва услугите на няколко различни треньори в последните години, което в крайна сметка доведе до завръщането и в Топ 20 на световния женски тенис. Освен всичко това, Ана вече е и по-наясно от какъв тип човек има нужда до себе си в професионален аспект.

"Всъщност смятам, че е добре да имам мъж за треньор", отбеляза сръбкинята. "Мъжете и жените имат различен характер, което може да ми помогне. Момичетата са винаги толкова напрегнати относно всичко, докато момчетата приемат нещата около тях по-леко. Това е страхотно, а ние можем да се учим от тях в това отношение".

Попитана, дали две жени на едно място би било стресиращо преживяване за нея, Иванович отговори положително: "Да, точно така! Мисля, че това би било твърде много. Една жена в щаба е достатъчна! Две са вече твърде много".

Това пък от своя страна не коренспондира с факта, че кондиционната треньорка на сръбкинята е жена. Иванович обаче имаше готов отговор и по този въпрос: "Но това е друго. Тенисът и фитнесът са много различни неща. Фитнесът е нещо, което трябва да бъде по-релаксиращо и забавно. Там също се трудиш, но можеш и да си говориш с останалите в същото време. Тенисът е далеч по-интензивен като занимание, като носи и повече напрежение и стресиращи ситуации", поясни шампионката от Откритото на първенство на Франция за 2008 г.

Водещи