Красимир Анев с най-добро класиране за сезона 17.01 | 20:10

Най-добрият ни биатлонист завърши девети в спринта 10 км в Антхолц-Антерселва

От Мариян Найденов

Лидерът на националния ни отбор при мъжете Красимир Анев постигна най-добрия резултат за родния биатлон през този сезон, след като се класира на девето място в спринта на 10 км за Световната купа в Антхолц-Антерселва (Италия).

Анев, който е една от големите ни надежди за медал на Олимпиадата в Сочи 2014, не допусна грешка при двете си стрелби, а стабилното му бягане през цялата дистанция закономерно доведе до място в топ 10.

Любопитното е, че победата бе присъдена на двама състезатели - германецът Зимон Шемп и италианецът Лукас Хофер си поделиха най-високото място на подиума, давайки абсолютно еднакъв резултат – 24:44.9 минути.

Времето на Краси Анев бе с 41.4 секунди по-слабо от това на Шемп и Хофер, като заради това, че в състезанието имаше двама победители - то се явява осмо по сила, което прави резултата на българина още по-престижен.

Втори завърши друг германец – Арнд Пайфер с изоставане от само 4.3 секунди, а третото място завоюва Доминик Ландертингер от Австрия, който финишира на 13.9 секунди от победителите.

Владимир Илиев също се представи много силно. Той влезе в топ 30, класирайки на се 28-а позиция, като допусна две грешки на огневия рубеж и регистрира изоставане от 1:20.1 минути спрямо най-доброто време.

Ветеранът Михаил Клечоров остана на 75-то място с 2 пропуска в стрелбата, а най-младият ни представител Иван Златев финишира точно след него - на 76-а позиция с 1 грешка в стрелбата.

Благодарение на силните си резултати Анев и Илиев се класираха за преследването утре. В състезанието участваха общо 101 състезатели.

Лидер в генералното класиране за Световната купа по биатлон след 12 от общо 26 старта е французинът Мартен Фуркад с актив от 502 точки, следван от Емил Хегле Свендсен (Норвегия) с 413 точки и Доминик Ландертинген (Австрия) с 331 точки.

Водещи

Най-четени