Кризата не спира Рим за Олимпийските игри 30.11 | 19:30

Вечния град ще участва в битката за домакинство през 2020, въпреки лошия икономически климат на Апенините

От Константин Симидчийски

Италианската столица Рим ще се бори с пълни сили за домакинство на Олимпийските игри през 2020, въпреки сериозните икономически и политически проблеми на Ботуша, потвърдиха днес от Италианския олимпийски комитет (CONI).

"Кандидатурата на Рим за домакин на Олимпийските игри през 2020 е в сила. Президентът на организационния комитет Марио Пешанте върши отлична работа на поста, като имаме пълна вяра в шансовете на Рим. Въпреки, че оставаме и реалисти", довери президентът на CONI Джовани Петруци.

"Планът за икономическа стабилност бе представен вчера пред парламента. Надяваме се, че настоящият икономически климат в Италия няма да повлияе на нашата кандидатура. Сигурни сме, че Олимпийските игри ни дават шансове за растеж и развитие, поради което и представляват важен инструмент за преодоляване на трудностите, през които нашата страна преминава", добави Петруци.

Доха, Мадрид, Истанбул и Токио също вече потвърдиха, че ще се борят за домакинство на Игрите след девет години.

За последно Вечния град бе домакин на най-голямото спортно събитие в света през 1960, като на Апенините планират да използват същите съоръжения отпреди 51 години, ако получат домакинство през 2020.

Водещи

Най-четени