Кристиано Роналдо или Невероятният Хълк? 01.03 | 16:13

Испански вестник преобрази португалския нападател в ролята на супергерой

От Константин Симидчийски

Благословен със суперсили и изпъкнали мускули, Кристиано Роналдо е последният супергерой, който идва от "Сантяго Бернабеу", пише мадридският ежедневник "Марка" в крайно любопитен свой материал.

Най-четената спортна медия в Испания изобрази мегазвездата на Реал Мадрид в ролята на популярния комикс герой Невероятният Хълк, "боядисвайки" го в зелено и поставяйки го във впечатляващ колаж на фона на "Сантяго Бернабеу".

Повод за това е невероятният сезон, който е на път да запише португалският футболист. До този момент Роналдо е отбелязал 39 гола в 39 официални мача, като е отправил общо 131 удара към вратата на съперника - върхово постижение в големите лиги на континента.

"Също като Хълк, Кристиано разполага с удивителна смяна на скоростта, правеща го по-бърз от всички останали. Благодарение на невероятната си издръжливост, той е способен да спринтира от единия край на терена до другия, дори и в заключителните етапи на мачовете. Присъствието му във въздуха също е опустошително", добавят още редакторите на "Марка".

"Това, което обединява Кристиано Роналдо и Хълк, е тяхната способност да се представят силно под напрежение. Когато адреналинът на Роналдо започне да се покачва, португалският нападател е без конкуренция. Неговата статистика на "Камп Ноу" също го потвърждава", се казва още в материала на испанците.

Дни преди втората ⅛-финална битка от Шампионската лига, "Марка" обобщава: "Кристиано се намира в пика на кариерата си, а сега му предстои най-голямото предизвикателство до този момент - да елиминира Манчестър Юнайтед".

Водещи