Кристиано Роналдо спечели трета Златна топка 13.01 | 09:23

Лионел Меси остана втори в класацията, Нойер е трети

От iNews.bg

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо получи за втори пореден път и трети в кариерата си най-ценното индивидуално отличие във футбола – Златната топка на ФИФА на гала вечерта в Цюрих.

В исторически план по три пъти са печелили отличието светила на футбола като Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен. Въпреки че остана в сянката на Роналдо за втори пореден път, Лионел Меси остава номер 1 по брой трофеи с четирите си поредни в периода 2009-2012.

Португалският стрелец от Реал Мадрид бе отличен за номер 1 в света и през 2008-ма и 2013-та година, като пребори конкуренцията на Мануел Нойер и Лионел Меси. CR7 постави рекорд по отбелязани голове в един сезон в Шампионска лига и бе с основен принос за спечелеването на бленуваната "Ла Десима" от "белия балет" през миналия сезон.

Реал Мадрид също така триумфира в турнира за Купата на краля и Световното клубно първенство, като Роналдо продължи уникалното си представяне с отбелязването на 25 гола в рамките на новия сезон за календарната 2014-та година.

Подробности около гала вечерята прочетете в Sporta.bg

Идеалният отбор на ФИФА можеш да видиш в Sporta.bg

Водещи

Най-четени