Кубрат Пулев ще мине през "танка" преди Кличко 03.12 | 13:48

От „Зауерланд Ивентс“ потвърдиха за мача с Шърман Уилямс

От Божидар Азманов

Гордостта на българския бокс Кубрат Пулев ще се изправи срещу бахамецът Шърман Уилямс на 14 декември, а новината бе потвърдена от "Зауерланд Ивентс".

Кобрата, който има е непобеден на ригна, а 9 от 18-те му успеха са с нокаут, сподели амбициите си преди сблъсъка. Той бе категоричен, че иска световната титла и ще премине през "танка" по пътя към нея.

Срещу Шърман Уилямс Кобрата ще трябва да заложи Междуконтиненталната си титла на IBF, както и статута си на претендент на Кличко. Бахамецът обаче не се числи към боксьорите, които са голям факрот в тежка категория и шансовете изглеждат на страната на българина.

"След продължителна почивка убедено мога да кажа, че добрите тренировки не могат да заменят предстоящия на 14 декември двубой. Подготовката ми върви нормално. Ставам все по-добър и мисля, че няма да имам проблем срещу Улямс", категоричен бе Кобрата.

Той е убеден, че ще стигне до сблъсъка с Кличко.

"След 14 декември цялото ми внимание се насочва към Владимир Кличко. Когато се срещнем ще го попитам какво е правил през тези години без сериозен съперник", допълни българинът.

Треньорът на Пулев Ото Рамин разкри, че е доволен от дакта, че Кобрата се завръща на ринга и добави, че всичко друго освен безапелационен успех срещу Уилямс ще е изненада.

"Хубаво е, че Кубрат се връща на ринга. С триумфа над Тони Томпсън той си спечели правото да се бие срещу Клично, но все пак не показа най-доброто, което може. Не подценяваме никого, но Уилямс не е Кличко. Всичко друго освен безпроблемен успех би ме изненадало", категоричен бе Рамин.

Водещи

Най-четени