Кунео и БГ Тренто стартираха с победи в Серия А1 25.10 | 08:47

Матей Казийски пропусна първия мач на своя тим

От Георги Тотев

Отборите на Кунео и Тренто започнаха по подобаващ начин участието си в тазгодишното издание на италианския волейболен шампионат. В първия кръг на Серия А1 шампионите с Владо Николов в своите редици се наложиха по категоричен начин над тима на РПА-ЛуиджиБачи.it, който до скоро се подвизаваше под името Перуджа.

Европейските първенци от Тренто пък сломиха с 3:0 Кастелана Гроте и то без помощта на Матей Казийски, който все още си почива от натоварването през лятото.

Първенецът на Италия Кунео бе абсолютно категоричен в успеха си срещу РПА-ЛуиджиБачи.it, като Владо Николов и компания се наложиха над противника с 25:16, 25:15, 25:20. Самият български национал демонстрира обичайното си високо ниво и приключи мача с 13 точки и 50% успеваемост в атака.

Воденият от Радостин Стойчев екип на Тренто пък сломи с 25:21, 26:24, 25:18 опонента си в този първи кръг на италианския елит. Цветан Соколов игра за кратко през първия гейм, като не можа да запише нито една точка и бе резерва на диагонала Ян Стокър, който бе най-резултатен в мача и реализира цели 18 точки. Валентин Братоев пък записа три точки в мача и влизаше като смяна и в трите гейма на срещата.

В редиците на Кастелана Гроте също имаше българско присъствие - това на Даниел Милушев, който не направи убедителен дебют в Серия А1, като записа едва три точки.

В следващия кръг от шампионата на Ботуша Тренто гостува на РПА-ЛуиджиБачи.it, а Кунео е гост на Йога Форли.

Водещи

Най-четени