Късен гол спаси Реал срещу Борусия Дортмунд в Мадрид 07.11 | 07:15

Месут Йозил донесе равенството - 2:2 на "кралския клуб" с попадение в 89-ата минута

От Мариян Найденов

Реал Мадрид и Борусия Дортмунд завършиха наравно 2:2 в невероятен сблъсък от груповата фаза на Шампионската лига, като по този начин немците не успяха да се превърнат във втория отбор след Байерн с победа на митичния "Сантяго Бернабеу".

Срещата започна отлично за гостите, които с гол на Марко Ройс (28) поведоха, но Пепе (34) успя с глава да изравни. В самия край на полувремето обаче Гьотце успя да преодолее Касияс, а и останаха съмнения, че попадението може и да е автогол на Арбелоа.

През второто полувреме Реал Мадрид натисна здраво, а в самото начало гол на Кайехон беше спорно отменен. Вайденфелер се превърна в герой, спасявайки силни удари на нападателите в бяло, но в 89-ата минута Йозил най-накрая успя да го преодолее и да донесе точката на "белия балет".

В класирането Борусия води с 8 точки, докато Реал Мадрид все още е втори със 7. В другата среща Сити и Аякс завършиха при същия резултат, като имат съответно 2 и 4 точки.

Срещата започна с перфектен извеждащ пас на Йозил към Игуайн в 1-ата минута, но аржентинецът не успя да овладее добре и позволи на Вайденфелер да излезе и да му попречи да отбележи. След това пък последва силен удар на Модрич в страни от вратата. Борусия след това се отчете с бързи атаки, но защитата на "белия балет" се справи успешно с набезите на противника.

В 8-ата минута обаче Шмелцер беше изведен зад гърба на Рамос и напредна в наказателното поле, но ударът му бе париран брилянтно с крак от Касияс, а Левандовски не успя да вкара от 10 метра при добавката. 5 минути по-късно отново жълточерните можеха да стигнат до гол, но Касияс отново се намеси чудесно при удар на Гроскройц.

"Кралския клуб" затегна редиците си в защита и в 22-ата минута стигна до нова опасност, след като Игуайн беше изведен зад гърба на защитата и центрира към Роналдо, който от 5 метра не успя да играе добре с глава и прати топката в аут.

Дойде време и за първия гол в срещата, който бе дело на по-заслужилия отбор - Борусия. В 28-ата минута Марко Ройс беше изведен чудесно отдясно в наказателното поле, а при неговия мощен удар Касияс не се намеси по най-убедителния начин и резултатът бе открит - 0:1.

Бързо след това обаче Реал натисна и в крайна сметка стигна до изравняването - в 34-ата минута Варан отне при опит за атака на Борусия и пусна наляво, където Рамос даде центрира перфектно в наказателното поле, където Пепе с глава изравни - 1:1. 5 минути след това Рамос пропусна да отбележи, като от 4 метра разстояние не успя да отбележи също с глава.

В края на полувремето обаче "Сантяго Бернабеу" отново беше смълчан, след като в нова перфектна акция на гостите, при която Гроскройц и Ройс комбинираха чудесно и топката бе центрирана в наказателното поле, където Гьотце успя да овладее със защитник на гърба си и с лек прехвърлящ удар матира Касияс за втори път - 1:2 в Мадрид.

Началото на втората част бе белязано от спорно отменен гол на Реал Мадрид, след като резервата Кайехон беше изведен сам срещу вратаря, преодоля го, но страничният рефер вдигна своя флаг - повторенията показаха, че крилото е на една линия със защитниците. В 50-ата минута пък отново той можеше да се разпише, но изстрелът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Обръчът около вратата на Вайденфелер се затягаше, а в 58-ата минута отново Кайехон беше изведен по чудесен начин в наказателното поле, но този път не успя да преодолее стража на гостите. Натискът обаче не даваше резултат, а шампионите на Германия се защитаваха изключително успешно срещу звездната селекция на Жозе Моуриньо.

В 77-ата минута на терена се появи и Рикаро Кака, който замени Арбелоа, а именно той направи страхотен пробив през центъра, пусна към Йозил на крилото, който подаде на Роналдо, който от 2 метра не успя да преодолее Вайденфелер - уникален пропуск на CR7.

Последваха нови възможности за Реал, като 5 минути преди края Ди Мария получи в наказателното поле и намери начин да чукне към Кайехон, който преодоля с удар вратаря, но Хумелс успя да изчисти от голлинията. Последваха още няколко опасни атаки, но без резултат.

В 89-ата минута беше отсъдено нарушение отляво пред наказателното поле на Вйденфелер, а Роналдо позволи на Йозил да стреля. Това се оказа прекрасно решение, след като немецът стреля технично над стената и с помощта на гредата донесе равенството на домакините - 2:2 в трилъра на "Сантяго Бернабеу".

Водещи

Най-четени