Лазар Каменов към бокса: Подкрепяме ви, но ще накажем всяко неправомерно действие 21.03 | 16:49

Заместник-министър на спорта се обърна към отговорните лица в българския бокс

От iNews.bg

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов осъществи работна среща с управителния съвет на Българската федерация по бокс по повод наболелите проблеми в този спорт.

Каменов очерта три направления за работа пред ръководството на федерацията. Първият проблем е отнетото домакинство на европейско първенство, което бе дадено на Турция.

Заместник-министърът помоли за дипломатично уреждане на въпроса, тъй като е получен официален отговор от Международната федерация по бокс, в който подробно са обяснени нарушенията на от българска страна. Каменов поясни, че Украйна и Македония са подали писмени факти, в които обвиняват нашата федерация в неправомерни дейности.

Второто направление, върху което наблегна доц. Лазар Каменов е сериозна работа за изглаждане на конфликтните ситуации и скандали между треньори и състезатели. Заместник-министърът беше категоричен, че трябва Управителният съвет и треньорски съвет да помагат на старши треньора на националния отбор Петър Лесов при провеждане на тренировъчната политика.

Каменов апелира за изглаждане на различията, защото е недопустимо да се губят завършени състезатели, чиито действия се следят от подрастващите боксьори и оказват влияние върху възпитанието им.

Третото направление бяха документите и становищата, излезли от Инспектората на МФВС, които не подлежат на съмнение и описват точно и ясно, че състоянието в БФ Бокс е нормално и няма финансови нарушения, а само някои препоръки за отстраняване.

"Ние подкрепяме българския бокс дотам докъдето той се движи по закономерните дейности, но в момента, в който се отклоните от нормативните документи, ние ще бъдем първите, които ще реагират за всяка ваша неправомерна постъпка и за всяко едно дело в разрез с всички нормативни документи от ЗФВС до устава на БФ Бокс. Няма да допуснем втори случай като този в БФ Вдигане на тежести, където нашата работа се затрудни допълнително и от факта, че наследихме проблемите”, предупреди Лазар Каменов участниците в заседанието.

Водещи