Лазаров: Исканията на Стойчев са неизпълними 12.06 | 14:35

Двете квалификации в „Арена Армеец“ са стрували 2 милиона лева, като парите са били осигурени от държавата

От Краси Киров

На официална пресконференция днес ръководството на Българската федерация по волейбол заедно със 17 члена на Управителния съвет отговори на въпросите относно оставката на Радостин Стойчев и оттеглянето на най-добрия ни състезател Матей Казийски.

Президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров заяви, че отбора заминава днес за Аржентина като ще бъде воден от Найден Найденов за старши треньор и Георги Петров за негов помощник.

Лазаров обяви, че той лично е искал от Бойко Борисов да ходатайства пред Радостин Стойчев да остане начело на националния тим. Самият Лазаров призна, че е допуснал грешка заедно с Управителния съвет, като са уволнили Радостин Стойчев след края на олимпийската квалификация, която изгубихме от Германия.

Също така Лазаров покани Радостин Стойчев на общото събрание на федерацията в четвъртък и изрази съжаление, че напоследък си говорят само чрез медиите. Други членове на Управителния съвет говориха по нападките на Радостин Стойчев, като се изредуваха да се оправдават по обвиненията на специалиста.

От федерацията признаха, че заплатата на Радостин Стойчев е 120 хиляди евро за сезон като това са парите за него и за Камило Плачи.

"Наистина допуснахме грешка с уволнението на Стойчев. След това беше срещата ни с премиера Бойко Борисов, като се надявахме, че той ще успее да го върне в националния отбор. Вратите на националния отбор са широко отворени пред Матей Казийски."

Двете квалификации в "Арена Армеец" са стрували 2 милиона лева, като парите са били осигурени от държавата. Лазаров подчерта силно подкрепата на министър-председателя.

"България получи правото да организира Европейска олимпийска квалификация и това беше безспорен успех на БФ волейбол. Ние получихме силна финансова подкрепа от държавата. Това в преходните години не можеше да се случи. Само правото да я организираме ни струва 500 хиляди евро. След това знаехме, че има вариант ако не станем победители можем да вземем пак квалификация, само ако Германия или Италия спечелят," заяви инж. Данчо Лазаров.

"След това наистина прибързахме с освобождаването на Стойчев. След това беше срещата с премиера и дадохме шанс на Стойчев да води отбора до олимпийските игри включително. Наистина не може Управителния съвет да дава оставки пред Радостин Стойчев. След това ние сме принудени да взимаме тези прибързани решения. Волейбол е имало и ще има, и преди Стойчев, и след нас."

Също така президентът на федерацията обясни, че е имал среща с главния спонсор на отбора и Радо Стойчев, който е отказал да "зарови томахавките"

"След като разбрахме за неговото искане, естествено че то не беше прието с възторг от членовете на УС. Ние обаче трябва да взимаме бързи решения. Защото част от отбора излиза в почивка а другите отиват в Аржентина и Португалия."

Членовете на УС заявиха, че всичко във федерацията е законно, като организацията и прозрачността е много по-голяма от всички други федерации в България.

Водещи

Най-четени