Лалова отпадна на полуфиналите на 200м с лично постижение за сезона 29.06 | 21:48

Европейската шампионка в дисциплината 100м финишира 5-а в своята серия

От Иво Вецев

Европейската шампионка от настоящото европейско първенство по лека атлетика в дисциплината 100м Ивет Лалова не успя да преодолее умората, натрупана от предните два дни и в сутрешните серии на 200м и в крайна сметка не успя да се класира за финала утре в Хелзинки.

Българката, която демонстрира страхотна форма по време на състезанието в спринта на 100 метра, направи всичко възможно по време на полуфиналната си серия, но умората си каза дума и тя финишира 5-а в третия полуфинал на турнира.

Важно е да се отбележи, че главната цел на Лалова беше златният медал в 100-те метра, а участието и в 200-те метра може да се счита за добро, след като записа време от 23.26, подобрявайки личното си постижение за сезона.

Лалова стартира от седми коридор и направи силни начални метри. В средата на трасето поизостана от фаворитките заради неудобния коридор, в който трябваше да бяга. Все пак тя опита финален спринт и се приближи до лидерките след виража, но видя, че не може да се пребори за място във финала и намали темпото във финалните 7-8 метра.

Лалова се оплака и от организирането на турнира, след като нямаше никаква почивка между двете и коронни дисциплини и тя трябваше да бяга на максимума от своите сили в продължение на три дни.

Нейната серия беше спечелена от европейската шампионка в дисциплината Мириам Сумаре, която финишира с време малко над 23 секунди - 23.04.

Възможно е Лалова да вземе участие в щафетата на 4х100м за жени.

Водещи

Най-четени