Лара Гут триумфира в спускането на "Раптор" 30.11 | 11:19

Швейцарката вече има две победи за Световната купа

От Даниел Любомиров

Лара Гут от Швейцария спечели първото спускане за сезона при жените от календара на Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Бийвър Крийк.

Гут измина дистанцията на чисто новата писта "Раптор" за 1:41.26 минути, като Тина Вайтарет от Лихтенщайн финишира на втора позиция с изоставане от 47 стотни, докато трета завърши италианката Елена Фанкини с 0.97 секунди пасив.

Шампионката в Световната купа от миналия сезон Тина Мазе се нареди едва на 16-та позиция и продължи неубедителното си представяне от началото на новия сезон. Звездата на отбора на САЩ Линдзи Вон пропуска целия кръг в Бийвър Крийк, тъй като още се възстановява от контузия, която получи на тренировка преди 10-ина дни.

Това е втора победа в кръг от Световната купа за Лара Гут, която на 26-ти октомври триумфира в дебютното състезание за сезона – гигантския слалом в Зьолден. Благодарение на успеха си в Бийвър Крийк тя вече води в класирането за Световната купа с актив от 200 точки – 60 повече от американската тийнейджърка Микаела Шифрин, която спечели слалома миналата седмица, но не участва в спускането вчера.

Водещи

Най-четени