Лацио и Милан не се победиха 24.03 | 00:23

Ювентус с поредна крачка към нова титла

От Божидар Азманов

Лацио и Милан направиха 1:1 в едно от дербитата на 29-ия кръг на Серия А.

Двата тима се срещнаха в битка, която да им даде шанс в борбата за евроквота догодина, но с равенството се отдалечиха от целта си.

Лацио бе по-дейният тим и създаде повече възможности за победен гол, но в края на двубоя Милан удари греда чрез Марио Балотели и също може да съжалява за изпуснатите две точки.

Иначе Милан поведе след автогол на Абдулак Конко в 44-а минута, а Лацио изравни чрез Алваро Гонзалес в 61-а.

Така "римските орли" запазиха седмата си позиция с актив от 42 точки и изостава на пет пункта от Интер и Парма, които делят пето и шесто място. Милан пък продължава с неубедителните изяви и вече четири поредни мача не познава победата, а това сериозно разклати поста на Кларънс Зеедорф. "Росонерите" са едва 12-и с 36 точки.

Повече за двубоя между Лацио и Милан вижте в Sporta.bg

В същото време Ювентус направи поредна крачка към титлата, след като спечели макар и трудно с 1:0 визитата си на аутсайдера Катания.

Единственият гол в мача отбеляза Карлос Тевес през втората част, като двамата треньори Роландо Маран и Антонио Конте бяха изгонени по едно и също време още през първата част.

Така "старата госпожа" събра актив от 78 точки и се откъсна на 14 пункта пред втория Рома, който обаче е и с мач по-малко на сметката си. Катания пък остава на последното 20-о място с 20 точки до момента.

Повече за мача Катания - Ювентус четете в Sporta.bg

По-рано Наполи загуби драматично с 0:1 като домакин от Фиорентина, а единственото попадение за "виолетовите" бе дело на Хоакин в 87-а минута на двубоя.

Водещи

Най-четени