Лацио постигна инфарктна победа и се доближи до Милан 19.12 | 23:17

Наполи също намали преднината, Юве се издъни

От Николай Драганов

Отборът на Лацио постигна инфарктна победа с 3:2 като домакин над тима на Удинезе в среща от 17-тия кръг на Калчото, като успехът на римския гранд дойде след автогол на Сапата в 89-тата минута на мача. По този начин "лациалите" се възползваха от вчерашната издънка на Милан и скъсиха изоставането си от върха на три точки.

"Орлите" повеждаха на два пъти в резултата чрез Ернанес и Биава, но допускаха Антонио Ди Натале и Денис от гостите да изравнят. Все пак Лацио достигна до победата в края на мача благодарение на куриозния автогол на Сапата.

След тази победа столичани събраха в актива си 33 точки и заемат трета позиция, докато Удинезе се намира на 9-тo място в 23 пункта.

Другият основен преследвач на "росонерите" Ювентус пропусна да вземе трите точки при гостуването си на Киево и по този начин остана на четвърта позиция с актив от 31 точки - пет по-малко от Милан. "Черно-белите" завършиха при резултат 1:1, като попадението за тима от Верона падна в последните секунди на двубоя и бе дело на Серджо Пелисиер. За Юве точен пък бе Куалярела в 31-вата минута.

В 16-тата минута на двубоя Марколини пропусна дузпа за Киево, а в 52-рата пък Мануел Джандонато остави Юве с човек по-малко след като получи директен червен картон. Веронци ще посрещнат новата година на 10-то място с 21 точки.

Валери Божинов не започна като титуляр в срещата на своята Парма, но все пак влезе на полето в 81-вата минута. Той обаче нямаше достатъчно време, за да излезе на удобна позиция за отбелязване на гол, а отборите на Парма и Болоня завършиха при нулево равенство. Божинов и компания заемат незавидното 16-то място с актив от 19 точки, докато Болоня са 14-ти с 20 пункта.

Отборът на Наполи също продължава страхотно си представяне в Серия А през този сезон и след като днес победи тима на Лече с 1:0 благодарение на Кавани в последната минута, вече е на втора позиция с 33 точки, изпреварвайки Лацио заради по-добрата си голова разлика.

Вчера Рома победи като гост лидера Милан след попадение на Марко Бориело в 69-тата минута и събра актив от 29 точки, които им отреждат пето място, докато тима на Масимилиано Алегри остава на върха с 36 пункта.

Ето и останалите резултати от последния кръг в Италия за календарната 2010-та година: Чезена – Каляри – 1:0, Бари – Палермо – 1:1 и Катания – Бреша – 1:0.

Последният двубой от кръга между тимовете на Сампдория и Дженоа пък отменен поради лошите атмосферни условия. Шампионът Интер също не игра този уикенд заради ангажиментите си на Световното клубно първенство. Рафа Бенитес и компания трябваше да се изправят срещу отбора на Фиорентина, но двубоят бе отложен за след Нова година.

Водещи

Най-четени