Лацио се изложи точно преди мача с Лудогорец 16.02 | 15:40

Опашкарят Катания се изсмя на "орлите"

От Даниел Любомиров

Лацио изненадващо записа първа загуба през 2014-та година и под ръководството на Едоардо Рея, след като бе сразен с 3:1 в Сицилия от опашкаря Катания в мач от 24-ия кръг на италианското първенство.

Римските "орли" се намираха в поредица от 6 мача без загуба и бяха записали няколко впечатляващи резултати – 1:1 и 0:0 с първите два отбора в класирането Ювентус и Рома, както и успех 1:0 над Интер, но се сгромолясаха на най-неочакваното място.

Така точно преди сблъсъка с българския шампион Лудогорец на стадион "Олимпико" в четвъртък от 22:05 часа Лацио показа признаци на слабост, а Катания вдъхна увереност на разградчани, че ще могат да използват недостатъците на съперника си.

Марианко Иско с красив гол от воле откри резултата за домакините от Сицилия още в 41-ата секунда на срещата, но Стефано Маури изравни в добавеното време на първата част. Николас Споли и Джино Перуци само в рамките на 10 минути между 48-ата и 58-ата осигуриха комфортен аванс на Катания, който без особени проблеми бе запазен до последния съдийски сигнал.

Така Лацио остава с 32 точки на 10-то място и вече е изместен от Милан, който има същия актив, след като в петък спечели с 1:0 домакинството си на Болоня в първия мач от кръга. Катания пък поне временно излиза над зоната на изпадащите на 17-та позиция с 19 пункта.

Водещи

Най-четени