Леброн Джеймс с поредно признание в НБА 25.05 | 21:45

Краля получи най-много гласове от играчите в отбора на сезона, докато Коби Брайънт влезе в най-добрата петица за седми пореден и общо десети път в своята кариера

От Иво Вецев

Звездата на Маями Леброн Джеймс получи най-много гласове в анкетата на спорните журналисти и за поредна година попадна в идеалния отбор на сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс Кобе Брайнът, който за 10-ти път е в първата петица на шампионата, се изкачи на второ място във вечната класация. Карл Малуон е лидер с 11 избирания.

Брайънт, който е сред най-добрите пет играчи в Лигата за седма поредна година, се изравни с легенди като Карим Абдул-Джабар, Елджин Бейлър, Боб Коуси, Майкъл Джордън, Боб Пети и Джери Уест.

Леброн Джеймс, беше определен за най-полезен играч (МВП) за сезона в НБА за трета поредна година, получи 118 от възможноте 120 гласа.

В първия отбор попаднаха още Кевин Дюрант (Клахома Сити), Крис Пол (ЛА Клипърс) и Дуейн Хауърд (Орландо).

Тони Паркър (Сан Антонио), Ръсел Уестбруук (Оклахома Сити), Кевин Лав (Минесота), Блейк Грифин (ЛА КЛипърс) и Андрю Байнъм (ЛА Лейкърс) бяха избрани във втория отбор на сезона.

Водещи