Левски вдига цените на билетите 02.07 | 13:52

Абонаментните карти без промяна

От Божидар Азманов

Левски обяви цените на абонаментните карти и билетите за новия сезон.

При сезонните карти няма увеличение и те запазват цената си от миналата година. Тя 100 лева за сектор Б и 16 лева за сектор В.

По-скъши ще са пропуските за един двубой. За по-интересните срещи цените ще са 12 лева за сектор Б и 15 за В, а за по-непретенциозните съперници "сините" фенове ще заплащат 8 и 12 лева в зависимост от трибуната, която изберат.

Целта е да бъдат набрани повече средства за клуба. Това обявиха на специална пресконференция изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков, представители на НКП и Тръст "Синя България". Тяхното желание е феновете да помогнат на клуба с около 1 милион лева.

"Мачовете ще бъдат категоризирани. Логично, по-скъпите пропуски ще бъдат за срещите с по-голям интерес като Лудогорец, Литекс, Ботев, както и ЦСКА, но както знаете там има по-специфичен начин на образуване на цените. Останалите мачове ще попадат в по-ниската категория", обясни финансовият директор на "сините" Константин Баждеков.

Той поясни, че рекордът по продадени карти за един сезон до сега е бил 4000, а миналата година са били пласирани 1500 от тях.

От Тръст "Синя България" поясниха, че феновете са дали своето мнение преди клуба да обяви цените на абонаментните карти и е било взето решение те да бъдат запазени.

"Целта ни е да генерираме приходи от 1 000 000 лева през следващия сезон. Гоним рекордни продажби. Видяхте какъв юбилеен мач направихме. Нека си направим още няколко такива през сезона", сподели Васил Колев от тръста на феновете.

Продажбата на абонаментни карти започва в петък в магазина на улица "Тодорини кукли".

Освен това на днешната пресконференция стана, че ясно, че сектор А няма да бъде готов през септември, както предварително бе заявено, а ще отвори врати за феновете едва през втория полусезон. През есента ще приключи само грубият строеж на трибуната.

Водещи

Най-четени