Левски допусна изравняване в края срещу Локо (София) 29.09 | 19:10

"Железничарите" прекратиха перфектната серия на "сините" в шампионата

От Иво Вецев

Отборът на Левски стъпи накриво днес в битката си за шампионската титла във Виктория ФП, след като тази вечер на стадион "Славия" завърши наравно 1:1 с Локомотов София в изключително интересен двубой.

В 32-ата минута Де Карвальо вкара 7-ия си гол от началото на сезона, но в края на полувремето обаче Гаджев получи червен картон, а през втората част Локомотив беше по-активният отбор. Съдията дори подмина няколко положения за дузпа в полза на "железничарите" за игра с ръка на Мюлдер, а после и на Ели.

Все пак натискът си каза думата и домакините стигнаха до точката, след като в 92-ата минута юношата на "сините" Антонио Павлов наказа бившия си клуб - 1:1.

Така "сините" изостават на 2 точки от лидера Лудогорец, който продължи безгрешно и днес и вече има 21 точки, докато Левски е с 19. Локо (Сф) пък е с 9 точки и се намира на 6-а позиция. 

Срещата започна с леко преимущество на Левски, като възпитаниците овладяха играта в центъра на терена, докато "железничарите" разчитаха на контраатаки. Положенията пред Виктор Галев обаче лиспваха, а в началните минути символичните домакини изпуснаха две страхотни положения.

В 12-ата минута Станислав Англелов сбърка в собствената половина, което позволи на Локомотив да организира бърза атака. Топката стигна до Даниел Пеев пред наказателното поле, който реши да стреля, а ударът му мина над гредата.

Минута по-късно пък Пламен Илиев направи немислима грешка и подари топката на Георги Христов. Бившият нападател на Левски обаче реши да върне услугата и вместо да отбележи, стреля в дясната греда и пропиля най-чистото положение за своя тим.

Постепенно Левски изчисти грешките и започна да атакува по-масирано. В 21-ата минута Марсиньо комбинира с Де Карвальо, като нападателят се опита да стреля технично, но Галев улови. Три минути по-късно Райков центрира перфектно към сенегалеца, който стреля опасно с глава, но Галчев се намеси чудесно и изби в коренер. Последва и хубав пробив на Рамос, който навърза няколко футболисти и подаде към Карвальо, който отново изпусна.

В 32-ата минута обаче натискът на "сините" даде резултат. Марсиньо намери по-чудесен начин Симеон Райков отляво, а крилото върна към точката на дузпата. Там беше Де Карвальо, който разстреля Галев - 0:1 за Левски и 7-и гол на нападателя в първенството.

В 39-ата минута пък Рамос направи отличен пробив отляво, стигна до наказателното поле и шутира силно, но за съжаление на многото "сини" фенове той нацели гредата и не успя да удвои аванса на своя тим. Минута по-късно пък Добрев проби за домакините, но центрирането му бе блокирано от Мюлдер. Футболистите на Локомотив искаха дузпа, но съдията подмина ситуацията.

В 45-ата минута пък дойде най-спорната ситуацуя- Влади Гаджев премина през двама от противноковия отбор и подаде на съотборник. Той обаче удари без топка капитана на домакините Кристиян Добрев, а това не остана незабелязано от съдията - червен картон за халфът на Левски.

Илиан Илиев реши да извади Марсиньо от игра, за да укрепи своята защита и вкара Даниел Димов. "Железничарите" пък заиграха по-активно, но Георги Христов пропиля ново чудесно положение, а Васил Велев нацели горната греда след изстрел от 25 метра. Левски пък се отче само с една атака чрез Кристовао Рамос, който в 53-ата минута се озова в наказателното поле, но ударът му от малък ъгъл бе спасен.

Тони Велков пък реши да търси изравнителен гол с цента на всички и вкара втори нападател в лицето на Димитър Илиев, докато Илиан Илиев изкара Христо Йовов и пусна в игра Прохазка.

В 71-ата минута Пламен Илиев допусна нова нетипична грешка и излезе неразчетено при центриране. Топката попадна във Велев, който обаче не намери очертанията на вратата. Няколко минутки по-късно на терена се появи Антонио Павлов - трети нападател в състава на домакините.

В 86-ата минута при поредната атака на домакините Ромейн Ели игра с ръка в наказателното поле на Левски, но съдията отново реши да подмине ситуацията - резултатът остана непроменен, а спорните отсъждания на съдията изнервиха максимално футболистите.

Все пак до края по-добрата игра на Локомотив Сф даде резултат и в 92-ата минута бившият играч на "сините" Павлов донесе точката на "железничарите" - Галев се включи в нападение при корнер, игра с глава и настъпи меле пред вратата на Илиев. Павлов се ориентира най-добре и вкара за 1:1.

Водещи

Най-четени