Левски загуби в Балканската лига 26.03 | 20:53

"Сините" не успяха да се класират директно на полуфиналите

От iNews.bg

Баскетболният Левски изпусна отлична възможност да се класира директно за полуфиналите в Балканската лига, след като допусна поражение с 68:77 от Сигал (Прищина) в столицата на Косово и за шести път в турнира преклони глава.

Играчите на Константин Папазов имаха възможността при победа да завършат на второ място, но сега остават на трета позиция след 10 успеха и 6 поражения. Те ще играят плейоф с Куманово (Македония) на 1-ви и 8-ми април, а Сигал и Галил Гилбоа се класират директно във финалната четворка.

Левски водеше със 17 точки на почивката, но през втората част бяха много под нивото си, а Лайнъл Чалмърс разочарова и завърши с 8 точки от 12 опита. Американецът стреляше при всяка възможна позиция, дори когато ситуацията предполагаше комбинация с негов съотборник.

Сънародникът му Майк Уилкинсън бе над всички за Левски със 17 точки и 8 борби, а Брендън Хийт също премина границата от 10 пункта – 13, като добави и шест асистенции.За домакините с по 20 точки завършиха Ауримас Киеза и Тей Уолър.

Водещи

Най-четени