Левски започна с 2:1 над Черно море 04.03 | 15:34

Иван Цветков и Кристовао Рамос отбелязаха за домакините, докато Дончо Атанасов върна надеждите на "моряците"

От Краси Киров

Отборът на Левски победи с 2:1 тима на Черно море в първия си мач от пролетния полусезон в родната А група. Пред повече от 6000 хиляди зрители на "Георги Аспарухов" Иван Цветков и Кристовао Рамос отбелязаха головете за домакините, докато Дончо Атанасов бе точен за "моряците".

Победата на Левски изобщо не дойде лесно. В началните минути на мача Черно море имаше по-добрите възможности за отбелязване на гол. Гостите разчитаха на наситена средна линия и контра атаки, които им носеха успех в началото. В края на полувремето Левски вкара първия си гол за полусезона дело на Иван Цветков, който се ориентира най-добре след центриране от корнер.

Втората част домакините имаха повече възможности и при една от тях 15 минути преди края на мача Кристовао Рамос засече центриране на Жуниньо за 2:0. Пет минути преди края на мача Дончо Атанасов с перфектен удар намали резултата и направи мача интересен в последните минути, но защитата на Левски се справи и "сините" се поздравиха с първата си победа през пролетта.

Така Левски се изравни по точки с ЦСКА на второто място преди двубоя на "червените" с Черноморец.

Треньорът Николай Костов удържа на думата си и пусна всички нови попълнения срещу Черно море. Така дебют направиха Кристовао, Дуамутен, Жуниньо и Нуньо Пинто. Първата по-сериозна възможност в мача бе за тима на Черно море. Дончо Атанасов получи добра топка отляво и центрира към наказателното поле, където Грийн успя да изпревари в последния момент Паломино.

В ответната атака Жуниньо финтира защитник и навлезе в наказателното поле след двойно подаване с Тасевски, но стреля право във вратаря. След чудесна комбинация, Нуно Пинто бе изведен перфектно по левия фланг и стигна до аутлинията, откъдето върна топката към Рамос, който стреля в защитник на Черно море от удобна позиция.

Футболистите на Левски изпитваха сериозни проблеми със сгъстената защита на "моряците". Атаките на "сините" стигаха пред наказателното поле на гостите, но там се разбиваха в защитния вал на Черно море.

В 20-та минута дойде и най-сериозния пропуск в срещата, който бе дело на гостите. След грешка на Грийн Паломино открадна топката и излезе сам срещу вратаря, но се забави и точно преди да шутира Грийн успя да сложи крака си пред топката за да блокира удара. Веднага след това Паломино удари и греда, но имаше засада при подаването. В 25-та минута Жуниньо финтира двама защитници навлезе в наказателното поле и центрира, но след това Цветков и Рамос се разминаха с топката.

Паломино получи добър пас и от много малък ъгъл стреля в Пламен Илиев. В 29-та минута след центриране от пряк свободен удар топката попадна на главата на Цветков, но той не успя да я насочи.

В 32-та минута Черно море създаде ново добро положение след като капитана Георги Илиев стреля от границата на наказателното поле, но Пламен Илиев се справи. В ответната контра за Левски Тасевски стреля много слабо в аут. Жуниньо пробва много силен удар от повече от 30 метра, но вратаря Денчев се намеси добре. В 36-та минута Костов показа, че не харесва играта на своя отбор и направи първата смяна. Капитанът Христо Йовов напусна терена, а на негово място с появи Даниел Димов.

Левски успя да постигне своето въпреки, че не впечатли с играта си. Все пак в 43-та минута след центриране от корнер Иван Цветков довкара топката след като Димов игра с глава, но защитник изби точно пред голлинията.

В началото на второто полувреме Левски заигра по-стабилно. Жуниньо направи хубав пробив и стреля слабо във вратаря. Черно море отново изчакваше своя съперник на контра атаки и при една такава Георги Божилов излезе на перфектна позиция и само шпагата на Диамутен успя да опази вратата на Илиев.

След това играта се понакъса и двата отбора правиха много грешки в центъра на терена. В 65-та минута Левски създаде най-интересната ситуация пред вратата на Черно море. След бърза контра атака на Жуниньо отляво, бразилеца нахлу в наказателното поле и подаде на Даниел Димов, който веднага стреля, но топката се удари в тялото на вратаря.

Три минути по-късно Черно море имаше страхотна възможност да изравни резултата. След грешка на Мюлдер топката стигна до Фернандес, който центрира към Камазола, но ударът му мина над вратата. Николай Костов направи втората си смяна в мача в 69-та минута като пусна в игра Даниел Младенов на мястото на голмайстора Иван Цветков. По-късно Георги Илиев стреля силно от въздуха, но Пламен Илиев се справи.

Левски очакваше своя съперник на контра атаки. Треньорът на Черно море Стефан Генов рискува като пусна в игра нов нападател в лицето на Мирослав Манолов, който замени Георги Божилов.

В 75-та минута Левски реши всичко в мача след като Гаджев изведе перфектно Жуниньо отляво, който с прострелващ пас намери Кристовао Рамос и новото попълнение удвои преднината на "сините".

Пет минути преди на мача Черно море се върна в мача. Дончо Атанасов получи превъзходен пас през половината терен и с перфектен удар матира Пламен Илиев. Две минути преди края Манолов бе фаулиран пред наказателното поле и Георги Илиев центрира опасно, но защитата се справи. Така Левски вече има 36 точки, с 3 по-малко от лидера Лудогорец, докато Черно море

Водещи