Левски и Берое ще спорят за трофея тази вечер 15.05 | 08:06

Финалът за Купата на България е от 17:30 часа в Ловеч

От Краси Киров

Отборите на Левски и Берое ще определят носителя на Купата на България за сезон 2012/2013.

Ловеч ще приеме битката за трофея от 17:30 часа на "Градския" стадион. Тези два отбора заслужиха правото да се борят за ценното отличие.

Левски има 26 трофея и е рекордьор по този показател в България. Берое има само една титла, но тя е през 2010 година.

Последната спечелена Купа на страната от футболистите на Левски е от 2007 година, когато побеждават отбора на Литекс в Стара Загора. Берое пък има 4 загубени финала (два от които срещу Левски) 

Интересно е да се отбележи, че Берое спечели единствената си купа в Ловеч с треньор Илиан Илиев, който води Левски до април месец тази година.

Тогава начело на другия финалист Черноморец (Поморие) беше Петър Хубчев, който днес е наставник на Берое. Изглежда, двата отбора и треньорските ръководства се познават много добре.

Треньорът на Левски Николай Митов обяви вчера на пресконференцията, че никой в синия лагер няма да мисли за предстоящото дерби с Лудогорец, което трябва да реши титлата в първенството. Всички са съсредоточени върху спечелването на Купата на България. Левски няма спечелен трофей от 2009 година и за феновете е немислимо това да продължава четвърти сезон.

В Левски няма оплаквания от контузени или наказани футболисти. Базил де Карвальо и Кристовао Рамос  са на линия за мача, след като излекуваха своите травми.

Очаква се Карвальо да започне титуляр, подпомаган от Гари Родригес, Илиан Йорданов и Кристовао Рамос. В центъра Митов може би ще заложи на Влади Гаджев и Христо Йовов, но не е изключено в игра да се появи бившият играч на Берое Стефан Велев или словенецът Рене Михелич.

В отбора се завръща Дъстли Мюлдер в дясната зона на отбраната. Пламен Димов и Ромен Ели ще спират нападателите на Берое през центъра, а Нуно Пинто ще помага по левия фланг. Николай Митов напоследък прави доста промени в титулярите на Левски заради различни контузии и наказания и сега като че ли за първи път разполага с всички футболисти накуп.

Феновете на Левски разпространиха вчера декларация, в която призовават всички в агитката да се държат прилично, за да няма провокации и евентуални наказания, които биха ги лишили от домакинство срещу Лудогорец в събота.

Отборът на Берое се намира в блестяща форма. В последният кръг старозагорци удариха като гости отбора на Литекс с 2:1. Преди това Берое има два равни мача и четири поредни победи. Последната загуба на отбора е именно от Левски на 7 април в шампионата, когато "сините" спечелиха с 2:0 на стадион "Георги Аспарухов". Първият мач между двата тима са сезона в Стара Загора свърши 2:1 за Левски.

Иначе Петър Хубчев няма проблеми с контузени или наказани футболисти, като единствено Венци Христов е под въпрос за мача. Пламен Крумов е възстановен. Някои титуляри на Берое почиваха срещу Литекс, за да бъдат готови за финала.

Водещи

Най-четени