Левски и Локо (Сф) в спор за място на финала 24.04 | 10:04

Двата тима ще изиграят последната част от трилогията помежду си

От Божидар Азманов

Този следобед отборите на Левски и Локомотив (София) ще изиграят последната битка от трилогията помежду си. Срещата е полуфинал реванш от турнира за Купата на България и може да се окаже най-важния мач от цялата поредица между "сини" и "червено-черни".

Първият двубой завърши с победа 3:1 за Левски, което дава солиден аванс на Николай Митов и неговите играчи. Локомотив обаче бе отписван и преди реванша на "Българска Армия" и ЦСКА си изпати.

Така че, ако 26-кратните шампиони искат да стигнат до заветния финал, в никакъв случай не трябва да излизат без настройка за битка до последния момент. Още повече, че на четвъртфиналите "сините" показаха, че могат да получат два гола дори само за 45 минути. Тогава на полувремето изглеждаше, че Левски няма да има проблем с класирането напред, а в последствие трепери до самия край на двубоя.

Преди срещата в щаба на "железничарите" показаха, че искат победата и не са вдигнали бялото знаме. Все пак Емил Велев няма да хвърли всичко най-добро, с което разполага в мача, тъй като през уикенда на Локомотив предстои изключително важен мач в битката за оцеляване срещу Монтана, който трябва да бъде спечелен на всяка цена.

С травми в "Надежда" са Маркиньос, Ивелин Янев, Бранимир Костадинов и Искрен Писаров. Не е сигурно дали като титуляри ще започнат Даниел Пеев и Румен Трифонов или специалистът ще предпочете да им даде почивка. В състава пък се завръща Александър Бранеков, който изтърпя два мача наказание заради червения си картон в двубоя с Левски за първенство и последвалите изцепки след него. На линия вече е и Евертон Джилио-Том. Шанс за изява под рамката на вратата вероятно ще получи Валентин Галев, който в последно време загуби титулярното си място за сметка на Божидар Митрев.

В Левски също има кадрови проблеми. Извън групата за мача заради травми останаха Дъстли Мюлдер, който е един от най-добрите играчи на "сините" от началото на пролетния полусезон и дори на практика класира тима на полуфинал с гола си в Ловеч, както и Базил де Карвальо, който пък се контузи в първия от поредицата двубой с Локомотив (София). Пламен Димов и Илиян Йорданов пък са наказани за натрупани жълти картони. Владимир Гаджев започна да тренира пълноценно, но също остана извън състава, тъй като още не е в оптимална форма след продължителната контузия. На линия отново е Рене Михелич, който бе наказан за две срещи.

При "сините" най-интересно ще е в защита, която Митов може изцяло да смени в сравнение с двубоя в Ловеч. Очаква се в центъра на отбраната да играят Йордан Милиев и Димитър Везалов, на левия бек да действа Орлин Старокин, а от дясно да бъде върнат Роман Прохазка. Христо Йовов също ще получи почивка, почти сигурно и Гари Родригес ще бъде запазен за Вечното дерби в събота.

Дали Левски ще съхрани аванса си от два гола или Локомотив ще хвърли поредната бомба в турнира за Купата на България ще се изясни този следобед на стадион "Локомотив". Двубоят започва от 15:30 часа.

Вероятни състави:

Локомотив (София): Влаентин Галев, Кристиян Добрев, Мартин Димитров, Александър Бранеков, Костадин Велков, Румен Трифонов, Евертон Джилио-Том, Светослав Петров, Даниел Пеев, Димитър Илиев, Крум Бибишков

Левски: Михаил Иванов, Орлин Старокин, Йордан Милиев, Димитър Везалов, Роман Прохазка, Станислав Ангелов, Рене Михелич, Антонио Вутов, Милен Василев, Кристовао Рамос, Жоао Силва

Водещи

Най-четени