Левски излъга Литекс в Ловеч 20.04 | 16:59

"Сините" спечелиха дербито на кръга, въпреки многото положения за домакините

От Иво Вецев

Смяната на Илиан Илиев явно се отразява отлично на Левски, след като неговият заместник Николай Митов регистрира трети пореден успех начело на отбора. Това стана в съботния следобед на Градския стадион в Ловеч, където "сините" излъгаха Литекс с 1:2 и спечелиха дербито на 23-ия кръг на А група.

Литекс изпусна много положения в срещата, докато 26-кратните шампиони показаха страхотна успеваемост пред гола, а Гари Родригес (29) и капитанът Христо Йовов (62) донесоха успеха на столичани. Илия Миланов (80) върна един гол, но за повече нямаше време, а Силва пропусна дузпа в края.

Срещата беше белязана от ужасяваща контузия на младия Никола Колев, който влезе като резерва, но в 79' трябваше да излезе, след като падна лошо на земята, а ръката му се пречупи на две.

Пламен Илиев и Родригес пък бяха най-добрите играчи в син екип, след като холандецът разпиля защитата на "оранжевите", вкара красиво попадение, даде брилянтна асистенция, а и изкова дузпа, пропусната от Силва. Вратарят пък спаси по страхотен начин няколко 100%-ови положения на домакините.

Победата прати Левски отново на челното място в класирането, като момчетата на Митев вече имат 52 точки, но Лудогорец вероятно отново ще дръпне с 2 точки при успех над Миньор. Литекс пък може да се сбогува с шампионските амбиции, като това е втора поредна загуба за Стоичков и компания, която прати тима на 9 точки зад новия лидер.

Освен това Левски пооправи баланса си в Ловеч, като отборът има 6 победи срещу 7 в полза на ловчанлии при 6 равенства. Йовов и компания прекратиха и серия от 3 поредни загуби на Градския стадион.

Най-четени