Левски иска да играе на "Герена" и през пролетта 19.02 | 15:44

Константин Баждеков потвърди, че в клуба се прави всичко възможно, за да домакинства на срутения стадион поне до май месец

От Даниел Любомиров

Левски прави всичко възможно, за да изпълни указанията на Община София и да изиграе първия си домакински мач от пролетния полусезон на стадион "Георги Аспарухов".

Новината потвърди финансовият директор на клуба Константин Баждеков, като уточни, че липсата на Сектор "А" няма да се отрази негативно на желанието на "сините" да приемат Литекс на 13-ти март на "Герена".

Баждеков бе част от делегацията на Левски, която поднесе цветя на паметника на Апостола в столицата, като по този начин оказа почит към неговото велико и родолюбиво дело.

"Левски изпълнява грандиозен проект, който е предвиден за 100-годишнината на клуба. Един такъв проект не може да бъде обезпечен на 100 процента и затова правим организацията поетапно. Съобразяваме се и с ресурсите, с които разполагаме.

Ще ползваме нашия стадион за мачовете през месец април, но в момента подготвяме терена и ще поканим общинската комисия да прецени дали Левски може да играе още първите си домакинства на него.

С националния стадион имаме рамково споразумение за периода до 30 май. Там ще играем мачовете, които преценим.

Правим всичко възможно, за да изпълним всички указания на общинската комисия и да играем на нашия стадион още на 13 март. Искаме да използваме нашия стадион максимално", каза Баждеков, цитиран от БТА.

Финансовият директор в Левски отказа да говори по темата за преговорите с руския енергиен гигант "Газпром", който скоро се очаква да стане спонсор на клуба. Той обаче засегна финансовите параметри по зимната селекция на "сините", които привлякоха шестима нови футболисти.

"Трудно ми е да говоря в цифри, защото голяма част от плащанията са на траншове. Селекцията е разумна, в рамките на възможностите е и е съобразена с исканията на треньора. В близките дни ще трябва да платим около 300 хиляди евро като част от плащанията за играчи.

Не искам да влизам в детайли, защото в момента нямам цифрите пред мен. Те не са тайна и са съобщени", добави той.

Водещи

Най-четени