Левски не можа да пребори 10 от Берое на "Герена" 11.08 | 22:09

"Сините" бяха с човек повече около един час, но не стигнаха до гол

От Даниел Любомиров

Левски не можа да зарадва феновете на стадион "Георги Аспарухов" с победа в дербито срещу Берое и два от най-качествените отбори в България завършиха наравно 0:0.

Резултатът от срещата заблуждава, защото съперниците могат да съжаляват, че не се отчетоха поне с по едно попадение, а и двата тима записаха по една греда в актива си.

"Заралии" може би имат повече основания за задоволство след равенството, защото след 37-ата минута играха с човек по-малко на терена след изгонването на Пламен Крумов.

Левски не можа да материализира численото и териториално преимущество и направи куп сериозни пропуски пред вратата на блестящо представилия се Иван Караджов. Гари Родригес обра негативите за пропуснатата победа с ужасен пропуск 4 минути преди края на редовното време.

Така Левски отново демонстрира една от старите си слабости и не успя да отбележи гол, а Берое на практика беше лишен от борба за победата с ранното изгонване на Крумов.

През първата част и двата тима имаха основания да съжаляват, че не отбелязаха поне един гол, а Гари Родригес нацели гредата в 9-ата минута.

Хубавият и скоростен футбол бе прекратен в 37-ата минута с втория жълт картон за Пламен Крумов, който трябваше да остави гостите с човек по-малко на терена.

След почивката Левски имаше предимство до 70-ата минута, но отново не можа да се възползва от териториалното си надмощие. Иван Караджов се отчете с няколко добри намеси, а Берое натрупа самочувствие към края на срещата и дори удари греда след силен изстрел на Давид Каядо.

Най-сериозният пропуск за Левски като цяло бе сътворен от Гари Родригес в 87-ата минута, когато той беше изведен великолепно от Антонио Вутов очи в очи с Караджов, но стреля слабо и вратарят изби с тяло в корнер.

Левски остава на 9-то място в класирането след 4-ия кръг с актив от 4 точки, докато Берое е с 5 пункта на 7-ма позиция.

Пълното класиране в първенството до момента можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

Sporta.bg припомня, че новакът Любимец отново взе скалп на български евробоец, след като пребори Ботев (Пд) с 2:1 като гост.

Първият половин час на срещата предложи много зрелище, защото и двата тима играха открито и създадоха по няколко голови положения, като само неточният мерник на нападателите и добрите намеси на вратарите запазиха резултата.

Още в 3-ата минута Гари Родригес тества уменията на Иван Караджов с удар изън наказателното поле. Натискът на Левски беше осезаем в първите мигове на срещата и Стефан Велев също стреля отдалеч, но отново не затрудни стража на Берое.

В 9-ата минута "сините" стигнаха най-близо до откриване на резултата, когато Гари Родригес беше изведен от Станислав Ангелов в пеналтерията, а холандецът не пожела да подаде към непокрития Цветан Генков.

Вместо това Родригес стреля по диагонала, а топката срещна гредата. 120 секунди по-късно Левски направи друг фрапантен пропуск, когато Нуно Пинто центрира отлично за Брю, но французинът от няколко метра с глава не можа да нацели рамката на вратата.

След първоначалния натиск на Левски Берое също опита няколко нелоши акции към Пламен Илиев. Вратарят на "сините" направи две ключови спасявания в 17-ата и 18-ата минута след опасни удари на Венци Христов и Амир Саюд.

До края на полувремето играта беше равностойна, а Владимир Гаджев и новото попълнение на Берое Ронкато отново тестваха вниманието на вратарите.

В 37-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Крумов получи втори жълт картон са игра с ръка, след като спря непозволено центриране отляво. Повторенията индикираха, че бранителят може и да е играл с гърди, но реферът Георги Кабаков го изгони.

В 50-ата минута устременият към победата Левски отново създаде опасност пред вратата на Берое, но Иван Караджов показа завиден рефлекс при силен изстрел на Пинто. В първите 20-ина минути на втората част "заралии" очаквано приемаха играта в собствената половина, но не позволиха на Левски да стигне до чисто голово положение.

Цветан Генков с глава прати топката в ръцете на Караджов и с това маркира всичко интересно, създадено от домакините в минутите им на превъзходство.

В 72-ата минута Давид Каядо отправи предупреждение към бранителите на Левски, които съвсем бяха загърбили задълженията си. Звездата на Берое се освободи и стреля от около 20 метра, но кълбото разтресе страничната греда покрай Илиев.

От този момент сякаш "заралии" усетиха, че Левски сдава инициативата и се настаниха трайно в половината му. Пред вратата на Пламен Илиев бяха изпълнени няколко корнера, които внесоха напрежение в редиците на "сините", въпреки че не се стигна до опасен удар.

Най-сериозният пропуск за Левски като цяло бе сътворен от Гари Родригес в 87-ата минута, когато той беше изведен великолепно от Антонио Вутов очи в очи с Караджов, но стреля слабо и вратарят изби с тяло в корнер.

120 секунди по-късно далечен изстрел на Мюлдер рикошира коварно, но Караджов с блестяща намеса не позволи на топката да посети мрежата му.

Така след финални напрегнати минути на "Герена" резултатът остана непроменен 0:0.

Водещи

Най-четени