Левски няма да харчи нито стотинка за трансфери 03.11 | 11:31

На "Герена" няма финансови проблеми, просто няма излишни пари

От Даниел Любомиров

Очерта се и през зимния трансферен прозорец "Левски" да залага изключително на свободни агенти. Така засега планира селекцията спортно-техническото ръководство.

На "Герена" финансова криза няма, но няма и свободен капитал. Затова и планът за подготвителни лагери не е фиксиран окончателно, пише вестник "Труд".

Последният с трансферна сума бе Кевин Бру, пристигнал от френския "Истър" за 250 000 евро през юни. С идването на Наско Сираков за спортен директор се мина към привличането само на свободни агенти. По същия начин ще трябва да действа и наследникът му на поста Христо Йовов.

Страшно няма - криза е, малко клубове имат пачки за трансфери. А и примерно ЦСКА привлече само свободни агенти през лятото, а е пред "Левски" засега в класирането.

Положението може да се промени с идването на "Газпром" или друга фирма през януари или февруари. Надежда има.

Завчера Тодор Батков мина през съблекалнята, но не се оповести тема на разговора. Мълви се, че футболистите са били успокоени - да продължават да бият и да не се тревожат за пари. Ръководството забави една заплата след серията провали, но даде премия след 5 месеца без бонус за мач.

"Левски" по принцип плаща навреме. Но играчите почнаха да бият, когато минаха на традиционния български принцип във футбола - да бъдат държани "малко гладни". Не че може да се говори за немотия при заплата като на Бру -14 300 евро чисто на месец... 

Водещи

Най-четени