Левски отново не победи и продължи да се отдалечава от Европа 08.04 | 18:04

"Сините" стигнаха единствено до равенство 1:1 в столичното дерби с Локомотив, като срещата се изигра пред рекордно малко публика на ст. "Славия"

От iNews.bg

Отборите на Локомотив София и Левски завършиха наравно 1:1 в среща от 23-ия кръг на Виктория футболно първенство, като двубоят се изигра на ст. "Славия" в столицата. Даниел Пеев откри за "железничарите" през първата част, а Жуниньо Жуниор изравни от пряк-свободен удар след почивката. Левски доигра дербито и с човек по-малко, след като Стефан Станчев бе изгонен минути преди края.

По този начин Левски записа четвърти пореден мач без победа в родното първенство, като "сините" остават на 5-а позиция с актив от 46 точки на своята сметка. Това оставя Левски на 4 точки зад 3-ия Черноморец и на 2 зад 4-и Литекс, който вчера също завърши наравно срещу Миньор. Локомотив от своя страна увеличи скромния си актив на 18 пункта, което е с 5 повече от Видима и зоната на изпадащите.

Т.нар. "дерби" се изигра в тъжна, депресираща и отчайваща обстановка, като феновете на трибуните ги нямаше, а нямаше и много футбол от страна на двата състава. Привържениците на Левски бяха може би рекордно малко за тима в последните няколко години, но навярно и те бързо започнаха да съжаляват, че са отделили от времето си, за да присъстват на сблъсъка.

Двубоят на ст. "Славия" в "Овча купел" бе първи за "сините", откакто Георги Иванов подаде оставка, а тимът бе поет на пожар от тандема Ясен Петров - Викторио Павлов. В групата на Левски за днешния мач попаднаха юношите Радослав Цонев и Антонио Вутов, но двамата младоци останаха на пейката, противно на желанието на много фенове да ги видят в игра. 15-годишният Антонио Вутов все пак влезе петнадесет минути преди края, като по този начин подобри постижението на легендата Георги Соколов за най-млад футболист, записал официален мач с екипа на Левски.

Триото Жуниньо Жуниор, Иван Цветков и Кристовао Рамос отново стартира в атака за гостите, а Сержиньо Грийн, Даниел Димов и Дарко Тасевски започнаха в средата. Младият страж Пламен Илиев изигра своя първи мач като капитан на Левски, а пред него в отбрана бяха наредени Стефан Станчев, Йордан Милиев, Сюлейман Диамутен и Дъстли Мюлдер. Атанас Борносузов и Даниел Пеев пък бяха сред най-добре познатите футболисти в селекцията на Антон Велков, който продължава да се бори със зъби и нокти за оцеляването на Локомотив в "А" група.

Първото полувреме на ст. "Славия" протече в отчайващо темпо, като в по-голямата част от него отборът на Локомотив бе този, който изглеждаше по-мотивиран да победи. Шансове за гол пред двамата вратари почти нямаше, но апатията в редиците на Левски бе твърде очевидна, за да остане незабелязана. Играчите в сини фланелки се разхождаха спокойно по терена, а малкото обезверени привърженици на гостите издигнаха транспарант, гласящ "фланелката е тежка, не е модна дрешка".

Между 13' и 14' отборът на Локомотив създаде първи две опасности пред вратата на Пламен Илиев. Първо Павел Петков проби добре и центрира остро, но новият капитан на Левски изби в корнер. Последва центриране в наказателното поле, като Антонио Павлов стреля с глава, но Стефан Станчев спаси своите, избивайки от голлинията.

Именно Стефан Станчев обаче се оказа и големият грешник за Левски през тези първи 45 минути, като младият бранител допусна много сериозна грешка, довела до първи гол в мача. В 32' една топка бе изритана дълбоко в половината на "сините", където Станчев сбърка фатално, позволявайки на Даниел Пеев да излезе очи в очи с Илиев. Стражът на Левски се опита да пресече пътя на противниковия състезател, но Пеев умело го прехвърли, бележейки за 1:0.

"Сините" имаха шанс да изравнят чрез статично положение малко преди почивката, но Галев се намеси чудесно след изстрел на Жуниньо, отразявайки в корнер. На почивката в състава на Левски бе извършена една промяна, като Дарко Тасевски отстъпи мястото си на Даниел Младенов. Десетина минути по-късно в игра се появи и Симеон Райков, който замени Кристовао Рамос.

Футболистите на Антон Велков започнаха втората част далеч по-дефанзивно, като символичните домакини се поприбраха в своята половина, изчаквайки шанса си на контраатака. Именно по този начин Локомотив бе много близо до втори гол, когато в 61' Борис Кондев бе изведен очи в очи с Пламен Илиев. Кондев обаче стреля в тялото на вратаря, който на този етап остави Левски в мача.

И в следващите минути Левски се опитваше да атакува, но резултат от това нямаше никакъв. Играчите в сини фланелки нямаха успех при своите офанзивни действия, а отбраната на "железничарите" без проблем отблъскваше опитите на своя съперник за отбелязване на изравнителен гол. Напротив, тимът на Локомотив бе този, който продължаваше да атакува по-опасно. Това се потвърди и петнадесет минути преди края, когато при нова контраатака Младен Стоев можеше да отбележи от чиста позиция, но състезателят на домакините не се справи добре.

И ако Левски не знаеше как да отбележи от игра, логично бе "сините" да се опитат да го сторят от статично положение. В 78' току-що влезлият Вутов бе фаулиран в половината на Локомотив, което и доведе до пряк-свободен удар в полза на гостите. Зад топката отново застана Жуниньо, който стреля силно в средата на вратата. Валентин Галев не се намеси по най-добрия начин и допусна кълбото в мрежата си за 1:1.

Това обаче бе и всичко от двата отбора за днешния ден, като до края нови голове не последваха. Малкото зрители на ст. "Славия" все пак видяха и един червен картон, като Стефан Станчев от състава на Левски бе изгонен две минути преди края на редовното време.

Водещи

Най-четени