Левски пожела национал 05.01 | 14:57

Венцислав Христов вече не е твърде скъп за "сините"

От Даниел Любомиров

Левски е твърдо решен да подсили авангарда си за пролетта в българската А група и за целта ще опита да привлече звездата на Берое Венцислав Христов. Родният национал от доста време е в полезрението на "сините" и според вестник "Тема:Спорт" те отново ще започнат офанзива за трансфера му.

В предишните си опити да се сдобие с подписа му Левски удряше на камък заради липсата на финансови средства. Вчера собственикът на "сините" Тодор Батков разкри, че младият талант Антонио Вутов напуска клуба и се очаква в касата на "Герена" да постъпят поне 1 милион евро.

Сумата е 5 пъти повече от тази, която Берое вероятно ще поиска за правата на Христов, така че този път Левски няма да има проблем да го привлече. Договорът на нападателя със "заралии" е до 2015-та година, като той направи отлични впечатления с изявите си през последните два сезона.

Христов дори заслужи повиквателни от националния селекционер Любослав Пенев, който заложи на него в световните квалификации. През есента на този сезон нападателят има 8 гола в 23 мача с екипа на Берое, а в кариерата си е защитавал цветовете още на Черноморец, Монтана, Несебър и Локомотив (София).

Водещи

Най-четени