Левски почва сезона без ключов талант от школата 19.06 | 16:10

Цонев има скъсана връзка в коляното

От Иво Вецев

Новият старши треньор на Левски Хосе Мурсия вече се сблъсква с първия си голям проблем, след като днес стана ясно, че младият талант Борислав Цонев е получил тежка контузия.

Вчера по време на тренировка в Правец дефанзивният полузащитник е изпитал остра болка в коляното, която не е отминала днес и той беше изпратен от ръководството на тима в София, където да мине по-обстойни медицински прегледи.

За съжаление на Мурсия, младият талант има скъсана предна връзка в коляното и ще се наложи да се подложи на операция, която ще бъде извършена следващата седмица отново в София.

Проблемът е сериозен, тъй като възстановителният период отнема между 4 и 6 месеца, а в Левски със сигурност няма да рискуват в прибързаното връщане на Цонев на терена, така че може да се очаква, че той няма да играе поне до Нова година.

Така "сините" могат да останат без дефанзивни халфове, след като Владимир Гаджев най-вероятно ще продължи кариерата си в чужбина, Орлин Старокин подписа с Иртиш, а Станислав Ангелов се отказа от футбола и ще участва в управлението на отбора.

Водещи

Най-четени