Левски почете Апостола на свободата 19.02 | 15:33

Тодор Батков обави, че чака 20 победи от своите футболисти

От Краси Киров

Ръководството на Левски днес почете паметта на Апостола на свободата с поднасяне на цветя на паметника в София.

Всичко шефове заедно с футболистите бяха на паметника "Васил Левски". Тодор Батков, финансовия директор Константин Баждеков, председателя на УС Иво Тонев, спортния директор Христо Йовов, треньори, футболисти и юноши поднесоха венец и цветя на паметника.

След това босът на "сините" Тодор Батков говори за това какво очаква от отбора през останалата част от шампионата. Батков обяви, че ще иска 20 победи от футболистите и трофей за юбилея

Левски привлече в състава си шестима нови играчи, като към тях скоро се очаква да се присъедини португалският ляв бек Рикардо Нунеш. Той би трябвало да премине медицински тестове и да подпише с Левски в четвъртък, с което зимната селекция в състава на вицешампионите ще бъде завършена.

1197828

Това заяви и спортният директор Христо Йовов, който първи заговори за 20 победи.

"Реално е да спечелим 20 мача. Имаме нелоши играчи. Надявам се утре да минат успешно прегледите и тестовете на Нунеш. Имаме възможност да привлечем още един играч по крилото, но ние и сега имаме много силен състав. Другите ще трябва да се съобразяват с нас. Да, не са още обиграни футболистите ни и не са в отлична кондиция, но и това ще се случи. Надявам се в бъдеще да не правим такива мащабни селекции на полусезона. Надявам се да сме уцелили този път", каза Батков след поднасянето на цвета на паметника на Апостола.

Левски трябваше да завърши строежа на сектор "А" в срок за честването на 100-годишния юбилей на клуба, но работата по конструкцията на трибуната се забави фатално и тя няма да бъде готова до 24 май.

Основна причина е липсата на финансови средства, като това дори заплаши лиценза на клуба.

"Засега се оправяме със селекцията и лиценза, но е много тежко. Продължава и строежът на сектор "А". Няма да допуснем замразяване, това е сигурно. В крайна сметка, ние го направихме за хубаво. Ако трябваше да следваме дебелите книги, парите трябваше да бъдат на лице, а договорите - подписани. Но кое в България става така? И най-вече в спорта. Аз нямам възможностите на колегите, които построиха стадиони къде с държавна, къде с общинска помощ. Ние сме Левски и се оправяме сами", добави той.

Водещи

Най-четени