Левски представи първото си попълнение за новия сезон 09.06 | 16:28

Бившият вече футболист на Берое Тодор Христо премина днес медицински прегледи на "Герена" и подписа договор с Левски

От Краси Киров

Днес бе постигната договорка между ръководствата на ПФК Левски и ПФК Берое в лицето на изпълнителните директори Константин Баждеков и Васил Драголов по преминаването на футболиста Тодор Христов в състава на "сините".

По-рано през деня Христов премина през задължителните медицински изследвания, след което уточни личните си условия и подписа договор с Левски за срок от 3 години. Тодор Христов е роден на 25 септември 1987 година в София. Юноша на Септември (София). Висок е 173 см, тежи 71.

Вторият в българската "А" група ще заплати 180 000 лв. без ДДС за Христов. Освен това, като част от сделката с Берое, първи професионален договор за 3 години подписва юношата на Левски Иван Горанов.

Христов е играл още в отборите на Марек (Дупница), Монтана, Любимец, Свиленград, Несебър и Берое (Стара Загора). През изминалия сезон с екипа на старозагорци Христов записа 30 мача и отбеляза 3 гола.

През лятото на 2010 г. Берое привлече Тодор Христов от Несебър за сумата от 20 000 лв. Още преди да дебютира в "А" група с фланелката на старозагорци, Христов записа два мача в Лига Европа срещу Рапид (Виена). През сезона записа 34 мача с екипа на Берое (30 за първенство, 2 за купата и 2 за Лига Европа). В тях той отбеляза 3 гола - на Славия, Монтана и Локомотив (Пловдив).

През зимата Христов бе пред трансфер в ЦСКА, като "червените" дори заплатиха капаро 33% от минималната трансферна сума, залегнала в договора му, но в последствие трансферът пропадна.

Водещи

Най-четени