Левски пусна кръв на шампиона и зарадва Синя България 07.12 | 15:16

"Сините" със звучна първа победа в Разград

От Даниел Любомиров

Левски постигна блестяща победа с 1:0 като гост на шампиона Лудогорец и увеличи интригата в първенството на А група. "Сините" се поздравиха със звучен успех, след като още във втората минута Ларсен Туре наказа колективна грешка в защитата на домакините и разпечата вратата им.

До края и двата отбора имаха куп чисти положения за отбелязването на още попадения, като Лудогорец може да се чувства ощетен заради неотсъдена дузпа в 16-ата минута за нарушение на Даниел Димов срещу Роман Безяк.

Левски обаче трябва да съжалява повече, че не успя да вкара повече голове, защото "сините" създадоха много чисти 100-процентови положения и особено през второто полувреме изпуснаха да нокаутират домакините си.

Лудогорец остава на върха в А група с актив от 47 точки, но вече е само с 1 повече от Литекс, който по-рано днес спечели с 2:1 визитата си на Славия. Левски пък вече има 37 пункта и се изравниха на 3-то място с пловдивските Ботев и Локомотив, които утре излизат един срещу друг в дербито на Града под тепетата.

Повече подробности за дербито Лудогорец - Левски можете да следите на живо в Sporta.bg

Водещи

Най-четени