Левски с минимална победа в контрола 01.08 | 20:57

"Сините" надиграха Сливнишки герой с попадение на Станислав Ангелов

От Краси Киров

Отборът на Левски постигна минимална победа с 1:0 над тима на Сливнишки герой в контролна среща играна в Сливница. Единственото попадение отбеляза Станислав Ангелов в 53-та минута с удар от границата на наказателното поле.

Илиан Илиев заложи на Башлиев, Диамутен, Везалов и Старокин в защита. В средата на терена титуляри бяха Вутов, Прохазка и Марсиньо. В предни позиции оперираха Жоао Силва, Тонев и Райков.

Първият шанс пред "сините" бе още във втората минута, когато Жоао Силва изведе Марсиньо на добра позиция, но бразилеца пропусна. След това вратаря Ивайло Василев, който пазеше на вратата на Левски, се намеси добре при едно центриране от корнер и удар на Радослав Мутафчиев

Левски имаше инициативата, но пропуски направиха Антонио Вутов и Симеон Райков. Илиан Илиев направи две смени на полувремето и пусна в игра Станислав Ангелов и Дъстли Мюлдер, които замениха Тонев и Старокин.

Португалецът Жоао Силва бе близо до първия си гол, но след удар с глава топката мина близо до гредата. Така се стигна до 53-та минута, когато Станислав Ангелов завърши продължителна атака на Левски със силен удар от границата на наказателното поле, който матира вратаря Минев.

Постепенно в игра за Левски се появиха Карвальо, Орачев, Петков, Хубчев и Добревски. Базил де Карвальо имаше възможност след като излезе само срещу вратаря, но стреля в него. Като цяло защитната двойка Диамутен - Везалов се справи, но и отбора на Сливнишки герой не трябва да бъде мерило за амбициите на "сините".

Водещи

Най-четени