Левски се класира за Финалната 4-ка на Балканската лига 12.03 | 20:02

"Сините" имат шансове да са домакини на последната фаза от международния турнир

От Даниел Любомиров

Баскетболният Левски постигна голям успех на международната сцена, след като за 4-ти пореден път се класира за Финалната четворка в Балканската лига.

Постижението стана факт след безпроблемната победа на "сините" над Кавала като домакин с 88:73.

Така възпитаниците на Константин Папазов отново ще участват в полуфиналите на регионалната надпревара.

През 2010-та година те стигнаха до титлата в София, а през 2011-та и 2012-та играха във Финалната четворка в Кавадарци и Ган Нер, като спечелиха сребро в последното си участие.

Левски вече има 6 победи и 2 загуби в тазгодишното издание на Балканската лига, докато Кавала е с 3 успеха и 6 поражения.

Най-резултатен за "сините" стана Стефан Георгиев с 20 точки и 4 борби, като стрелбата му от игра беше почти перфектна - 9 от 10.

Павел Иванов добави 12 точки за победата, а с по 10 се отчетоха Димитър Димитров и Златин Георгиев. Новото попълнение Марко Маринович направи 11 асистенции и вкара 5 точки.

Киърън Ачара отбеляза 19 пункта за Кавала, а съотборникът му Сотирос Манопулос добави 18, но те не стигнаха за нещо повече.

Левски подпечата победата си с мощно начало на мача и убийствено превъзходство през първото полувреме, когато резултатът бе 45:25 и "сините" имаха цели 20 точки аванс.

След почивката гостите успяха да заличат част от пасива си, но Левски не позволи сериозно отпускане, което да застраши по някакъв начин преднината му.

"Евентуален следващ успех в Самоков ще ни даде първото място в ТОП6 на Балканската лига.

Имаме шансове да сме домакини на Финалната четворка, но ако Кавала се класира, най-логично ще бъде гърците да са домакини", заяви старши треньорът на Левски Константин Папазов.

Водещи