Левски се съвзе след успех над Любимец 04.12 | 18:28

"Сините" с изразителна, но трудна победа на "Герена"

От Божидар Азманов

Левски надви слабака Любимец с 3:0 на стадион "Георги Аспарухов" в двубой от 20-ия кръг на А група.

Въпреки класическия резултат, победата за "сините" не дойде така лесно. Домакините откриха резултата едва в 42-а минута, а автор на попадението стана футболиста на Любимец Славчо Шоколаров, който вкара топката в собствената си врата по комичен начин.

През втората част Гари Родригес отбележи втори гол в 55-а минута, след като се озова очи в очи с вратаря на гостите Радослав Рашков. При 2:0 футболистите на Красимир Мечев се разиграха и пропуснаха няколко дори ситуации да намалят и да се върнат в мача, но ги пропиляха.

В продължението на срещата младия Антонио Вутов намери мрежата на Любимец и оформи крайното 3:0. Това бе втори гол на Вутов за сезона, като първия отново бе във вратата на тима от едноминенния град. 

С успеха Левски продължи серията си от домакински победи и те вече са четири поредни. Постижението може да се приеме като напредък, защото в началото на сезона много отбори си тръгнаха с актив от "Герена".

С тези три точки 26-кратните шампиони се изкачиха на 5-о място в класирането с актив от 34 точки. "Сините" са точка зад ЦСКА и с равен актив с Ботев (Пловдив). Двата тима се срещат утре, 4 декември, в дербито на 20-ия кръг на А група.

Победата днес обаче бе особено нужна на "сините" най-вече за самочувствие, които през уикенда гостуват на шампиона Лудогорец.

Любимец пък затвърди слабото представяне напоследък. Тимът тръгна силно в елита, но постепенно се срина до 12-о място с едва 17 точки.

Повече за мача между Левски и Любимец четете в Sporta.bg

Най-четени