Левски си тръгва от Кипър без победа в контролите 15.02 | 17:18

"Сините" завършиха 1:1 с руския Урал в последната си проверка на Острова на Афродита

От Мариян Найденов

Левски не успя да победи пети съперник на лагера в Агия Напа (Кипър), след като днес завърши наравно - 1:1 с предпоследния в руската Премиер лига отбор на Урал.

Това бе последен спаринг на "сините" на кипърска земя, а отборът тръгва за България утре сутринта с полет от Ларнака, като се очаква Левски да пристигне на летище "София" около 11 часа сутринта.

Левски и Урал си разделиха по едно полувреме, като през първата част по-активни бяха руснаците, а след почивката Левски имаше териториален превес.

Головете в мача бяха дело на Ерокин, който откри за Урал в 34-ата минута, а крайното 1:1 бе оформено от рожденика Валери Божинов, който днес става на 28 години. Нападателят се възползва от извеждащо подаване на Борислав Цонев и с плътен удар не остави шансове на вратаря след 47 минути игра.

До края на мача Левски създаде още няколко изгодни ситуации в наказателното поле на съперника, като най-опасното положение бе в 60-ата минута, когато удар на Димитър Макриев с глава срещна напречната греда.

В крайна сметка до нови попадения в мача не се стигна и така Левски приключи контролите в Кипър с баланс от 3 загуби и 2 равенства.

Водещи

Най-четени