Левски спечели приятелски турнир в Кипър след победа над Динамо (Москва) 11.02 | 18:07

"Сините" победиха руския гранд с 3:1, Динамо пропуска дузпа

От iNews.bg

Българският гранд Левски успя да победи руския Динамо (Москва) в приятелска среща, играна в кипърския курорт Ларнака. "Сините" надделяха над руснаците, в чийто състав личат имената на Кевин Курани и Андрей Воронин, с 3:1, като попаденията за българите реализираха Дарко Тасевски, Юлу Матондо и Гара Дембеле.

За днешния двубой се завърнаха националните играчи на Левски, което подсили силата на отбора. Новият малийски национал Гара Дембеле започна титуляр в атака, а зад него се завърна титулярният плеймейкър Дарко Тасевски. Титулярната атакуваща двойка на руснаците обаче също бе впечатляваща- бившият немски национал Кевин Курани и екс-играчът на Ливърпул Андрей Воронин.

Отборът на Левски успя да поведе в резултата още във втората минута на срещата. Даниел Младенов напредна добре отдясно, намери Гара Дембеле в наказателното поле, който от своя страна остави топката за Дарко Тасевски. Македонският национал с прецизен изстрел я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Динамо за 1:0. Още в следващата атака обаче руснаците успяха да изравнят. След атака отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле, където Кевин Курани с глава реализира за 1:1.

В 16-ата минута Гара Дембеле напомни за невероятните си футболни качества. Таранът на Левски се подигра с отбраната на Динамо, центрира майсторски в наказателното поле, където от втора позиция нахлу Матондо и вкара с глава за 2:1. В 20-ата минута Сержиньо Грийн бе близо до трето попадение в мрежата на Динамо, но вратарят Голубов спаси неговия шут.

"Сините" все пак стигнаха до трето попадение в 33-ата минута. Гара Дембеле получи топката пред наказателното поле, проби с характерната си крачка и стреля опасно, топката се удари в лявата греда и влезе във вратата за 3:1. В последната минута на полувремето руснаците получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Дъстли Мюлдер срещу Смолов. Андрей Воронин застана зад топката, но стреля слабо и Митрев отрази неговия изстрел.

Второто полувреме не донесе нищо по-интересно. За това допринесоха и редицата смени, които и двамата треньори предприеха. Като цяло втората част бе равностойна, без сериозни положения за гол и пред двете врати.

Така Левски триуфмира в мини-турнира в кипърския курорт, след като преди това победи и чешкия Теплице с 2:1.

Водещи

Най-четени