Левски стартира с победа в Балканската лига 12.10 | 20:15

Българският тим постигна домакински успех над босненците от Зрински Мостар в двубой, проведен в столичната зала "Универсиада"

От Константин Симидчийски

Отборът на Левски започна с победа участието си в тазгодишното издание на Балканската лига, след като тази вечер воденият от Константин Папазов състав се наложи с 63:57 при домакинството си на Зрински Мостар (Босна и Херцеговина).

Най-резултатен за домакините отново бе Аарън Харпър с актив от 13 точки, докато ветеранът Хрисимир Димитров добави още 10 за крайния успех. Маркъс Хол и Васил Евтимов от своя страна се отличиха с по 9 т.

Най-резултатен в срещата изобщо бе Марсел Джоунс от тима на Зрински Мостар, който завърши двубоя с "дабъл-дабъл" на сметката си - 17 точки и 20 борби. Лука Кларица и Армин Авдибегович приключиха съответно с по 14 и 13.

През първата част Левски доминираше на игралното поле и дръпна с 5 точки разлика за 17:11, като силите на босненците стигнаха единствено да намалят пасива си до 13:17.

В следващите минути много силна игра демонстрираха Харпър, Слей и Хриси Димитров, което и доведе до сериозен аванс в точките за Левски - 30:16. Последва обаче отпускане в българските редици, а серия от 10:3 позволи на босненците да намалят до 26:33.

В началото на третата четвърт авансът на "сините" съвсем се стопи, а Зрински Мостар се върна в срещата за 32:35. Последва тройка на Слей и два наказателни удара на Маркъс Хол за 40:34, като в крайна сметка частта завърши при резултат 47:41 в полза на Левски.

През последните десет минути в столичната зала "Универсиада" не се случи нищо изненадващо, а българският тим съумя да задържи преднината си в двубоя. При 50:48 за Левски босненците отново започнаха да виждат шансове за обрат пред себе си, но във финалните пет минути момчетата на Тити Папазов не позволиха фатално отпускане в редиците си, в крайна сметка слагайки точка на спора при резултат 63:57.

В неделя Левски започва кампанията си в Националната баскетбола лига с двубой срещу Ямбол.

Водещи