Левски тръгна за Кипър, Костов иска отборът да се подготви за титла 06.01 | 08:37

"Сините" заминаха за първия си подготвителен лагер с група от 27 футболисти, 6 от които юноши

От Мариян Найденов

Рано тази сутрин отборът на Левски замина за първия си подготвителен лагер в кипърския курорт Агия Напа. Той ще продължи 11 дни, като в края му е предвидена една контрола, съперникът за която ще стане ясен в следващите няколко дни.

Старши треньорът Николай Костов тръгна с група от 27 футболисти, в която има 6 юноши. В състава на Левски се завърна Иван Цветков, който пропусна първите две тренировки на "сините" в София.

С отбора не тръгна нито един от ръководството на клуба. Георги Иванов остава в София, за да продължи работата по селекцията в Левски, но се очаква следващата седмица той и Иво Тонев да посетят отбора в Агия Напа.

Николай Костов говори пред журналистите летище "София", като коментира най-вече зимната селекция. Досега на "Герена" има само едно ново попълнение  - португалският защитник Нуно Пинто, но Костов каза, че се надява отборът да бъде окомплектован с нови играчи възможно най-скоро, за да протече подготовката нормално.

"Мисля, че нашите футболисти са заредени с енергия да направят една добра подготовка. Надявам се да си свършим работата. Нямаме проблеми с килограмите на футболистите, нещата са нормални. По-сериозните съперници ни чакат на лагерите в Турция. Там действително ще играем и с Рубин (Казан), но още не е ясна датата на мача", коментира Костов.

"Не искаме да си мислите, че се бавим със селекцията. Ние искаме да намерим точните играчи. Те трябва да отговарят на нашите изисквания. Имаме време да реагираме, дано намерим още двама-трима играчи, които да ангажираме. В контакти сме с играчи и мениджъри", добави наставникът на Левски.

"Няма да обявявам на какви позиции търсим играчи, но не са български футболисти. Най-добрият вариант беше да сме окомплектовани още за първия лагер, но това е положението. Търсим останалите играчи във възможно най-близкото време.

Играчите, които взехме от школата имат добри качества, но моментът не е много добър за тяхното налагане, знаете каква е ситуацията в отбора ни. Те все още са млади, а ние ще им помогнем с каквото можем", коментира Костов.

"Георги Иванов остава по работа в София. Той с Тонев ще работят тук. По-късно ще се присъединят към лагера. Искрено се надявам да се подготвим за титла", добави Костов.

Специалистът каза още, че промените в ръководството на клуба не са се отразили нито на него, нито на футболистите и в никакъв случай не са повод за безпокойство. Костов обаче отказа да коментира разразилия се допинг скандал в ЦСКА.

Водещи

Най-четени