Левски ще продължи да работи по селекцията 04.02 | 10:35

"Кристовао Рамос е добър футболист, но не очаквайте суперизяви от него", предупреди старши-треньорът на "сините" Николай Костов

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Левски Николай Костов говори пред медиите на летище "София", откъдето столичният гранд пое за втората част от подготвителния си лагер в Турция.

Очаквано наставникът бе помолен да коментира привличането на португалеца Кристовао Рамос, който снощи подписа контракт за 2.5 години със "сините". Костов определи ибериеца за "добър футболист", но и подчерта, че не бива да се очаква нещо феноменално от него.

"Трансферът на Кристовао бе обсъден между мен, Георги Иванов и Иво Тонев. Не е еднолично решение. Случвало се е да наблюдавам този футболист. Говорим за добър състезател, но и не очаквайте някакви суперизяви от него. Не може да се каже, че той е бил голямата звезда на Анортозис", подчерта специалистът.

"След около 4-5 дни Кристовао ще се включи в тренировъчния процес. Естествено, че е играл и на по-добри терени от българските. Не мога да прогнозирам, как би се адаптирал към условията тук. Много внимателно изчакваме играчите, които искаме да привлечем в нашия отбор и тъй като не искахме да допускаме грешки, донякъде се забавиха нещата. Наясно съм с позициите, които искаме да подсилим в нашия отбор", добави Николай Костов.

Старши-треньорът на Левски потвърди, че "сините" ще продължат да работят по зимната си селекция, като може да се очакват още нови футболисти на ст. "Георги Аспарухов".

"Продължаваме да търсим нови състезатели. Ще пристигнат още играчи на проби - вероятно централен защитник и атакуващ халф. Не мога да кажа откъде".

Относно случилото се с Даниел Димов и Стефан Станчев, които се сбиха на тренировка, Николай Костов разясни: "Те си остават футболисти на Левски. В момента тренират с втория отбор, като ще си изтърпят наказанието.

Водещи

Най-четени