Легенда в тениса не вярва в качествата на Григор Димитров 04.06 | 17:40

Макенроу сподели, че сегашното младо поколение няма качествата за доминация в тениса

От Иво Вецев

Американската легенда в тениса Джон Макенроу беше категоричен, че Григор Димитров досега не е показал потенциал, с който да преследва доминация в играта, подобна на тази на Надал, Джокович и Федерер.

Носителят на 7 титли от Големия шлем даде интервю за ESPN, в което обяснява, че сред младото поколение няма играч от ранга на лидерите в световната ранглиста и беше категоричен, че следващият голям пробив в тениса ще бъде от играч, за когото никой не говори в момента.

"Следващият играч, който ще спечели много титли от Големия шлем, няма да е сред тези, които очакваме - ще е някой, който не очакваме", сподели Макенроу.

"Опитвам се да намеря такъв човек сред сегашното поколение, което навлиза във своите 20 години, но за тях е много трудно да установят прогрес.

Независимо дали говорим за Милош Раонич или Григор Димитров - двама от очевидните фаворити при по-младите, ще им бъде много трудно да пробият на тяхната възраст. Трудно ще им е да стигнат това ниво на доминация", сподели още американецът. Защо смята така - вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени