Легендарни отсечки се завръщат в рали "Сливен" 26.01 | 12:30

С промените по графикa на състезанието, рали "Сливен" има амбицията да се превърне в едно от най-компактните състезания в календарa на IRC

От Мариян Найденов

През 2012 година, зрителите и гостите на рали "Сливен" ще имат възможност да наблюдават едни от най-атрактивните и трудни етапи в България, съобщи официалният сайт на надпреварата. Организаторите от АСК "Сливен", решиха да включат в графика на състезанието, което ще бъде единадесети кръг от Интерконтинентал Рали Челъндж (IRC), спускането на етапите "Българка" и "Стара река".

И докато спускането от връх Българка е сравнително познато на състезатели и публика от преди няколко години, то отсечката, която финишира в село Стара река, не е карана от близо 20 години.

"Целта с включването на тези етапи е да задоволим интересa на зрителите към тези етапи. От доста години почитателите на автомобилните спортове искат да видят етапа "Българка" на спускане, а към това ние решихме да им дадем и спускането на една от най-трудните отсечки в ралито - "Стара река".

Освен това, тези две отсечки ще са предизвикателство към състезателите и сме сигурни, че нашите гости от IRC ще бъдат доволни от характера на етапите", сподели Атанас Чанев, заместник-директор на рали "Сливен".

С промените по графикa на състезанието, рали "Сливен" има амбицията да се превърне в едно от най-компактните състезания в календарa на IRC.

"Нашата цел е да предоставим максимално качествено, но и компактно състезание. Вярваме, че нашето състезание ще бъде едно от най-достъпните за екипажите заради стремежa ни да ограничим максимално разходите им", каза още Чанев.

Водещи

Най-четени