Легендата Стив Дейвис приключи участието си в София 16.11 | 20:02

Снукър иконата не успя да се пребори със съпротивата на Адитя Мехта и отпадна от големия турнир в София Victoria Bulgaria Open

От Даниел Любомиров

Стив Дейвис не можа да се пребори със съпротивата на Адитя Мехта и отпадна от големия турнир в София Victoria Bulgaria Open. Легендата на снукъра обра овациите и спечели вниманието на българските фенове, но за негово и тяхно съжаление участието на "Интересния" в родната надпревара приключи.

Дейвис загуби с 2:4 в зала "Рубин" от 27-годишния индиец в доста завързан двубой, който събра погледите на по-голямата част от зрителите, чиито седалки са разположени пропорционално пред петте маси.

Безспорно най-интригуващият мач обаче не предложи сенчъри брейк, но за сметка на това пък Мехта поведе с 2:0 след далеч по-висока концентрация около масата.

Дейвис демонстрира класа и постигна серия, близка до халф-сенчъри, за да намали резултата, но не можа да се възползва от шансовете си да спечели четвъртия фрейм и отстъпи.

При 3:1 Стив "Интересния" направи брейк от 45 точки и това му беше достатъчно да постигне солиден успех, за да завърже интригата в резултата.

За негово съжаление обаче 5-ата част премина не по негово желание и след като двамата съперници играеха при 23:24, се стигна до забележителен брейк от 80 на Мехта, с което той грабна победата с 4:2.

Продължаващият напред след този мач се очакваше с голям интерес и заради друго - в случая Мехта си заслужи правото да играе срещу лидера в световната ранглиста Джъд Тръмп в 4-ия кръг, който ще започне към 20:00 часа.

По-рано днес Тръмп победи последователно Мартин О'Донъл с 4:1 и Майкъл Уайлд с 4:0.

В други по-интересни мачове от 3-ия кръг Джак Лисовски спечели срещу Крис Норбъри с 4:1 и може да играе срещу Марк Селби в следващата фаза.

Тони Драго отпадна от турнира след поражение с 4:2 от Тепчайя Ун-Ноон, а Марк Дейвис продължи да бъде убедителен и срази с 4:0 белгийската надежда Лука Бресел.

Андрю Хигинсън порази с 4:0 Джими Робъртсън, а при същия резултат приключи мача на Кърт Мафлин и Елиот Слесор.

Водещи