Легендата на Ювентус Дел Пиеро ще остане още една година в тима 06.05 | 14:48

Дел Пиеро ще изиграе своя последен сезон на новия "Деле Алпи"

От Краси Киров

Рекордьорът по голове за Ювентус за всички времена Алесандро Дел Пиеро подписа нов едногодишен договор с клуба.

36-годишният полузащитник, който играе за Юве от 1993 година, имаше възможност да премине в отбора от Американската Мейджър лийг сокър, но предпочете да остане в родния си клуб още един сезон и обвърза бъдещето си със "Старата госпожа" до 2012 година.

Дел Пиеро е парафирал договора си в присъствието на президента на Юве Андреа Аниели на новия стадион на клуба, който предстои да бъде открит през август.

Легендата на Юве не еднократно е заявявал, че иска да остане и да играе на новия стадион "Деле Алпи". Дел Пиеро е рекордьор на Ювентус по отбелязани голове и брой мачове.

Алесандро Дел Пиеро е считан за един от идолите на агитката на "бианконерите". Но и той им отвръща с нужното внимание. Алесандро е един от малкото опитни и добри играчи на Ювентус, които не напускат отбора след скандала Калчополи, когато отбора е пратен да играе в Серия Б.

За него като капитан на отбора е голяма отговорност и привилегия да възвърне накърнената чест на "Старата госпожа". През 2007 г. той успява да върне своя отбор в Серия А и да отбележи гол номер 200 с фланелката на Ювентус.

В момента Алесандро Дел Пиеро има 673 мача и 283 гола за Ювентус.

Водещи

Най-четени