Леден спектакъл за 100 години Левски 14.02 | 15:41

Актьорът Юлиан Вергов ще играе хокей по време на шоуто в Зимния дворец

От Краси Киров

Леден спектакъл по повод 100-годишнината на олединени спортни клубове Левски ще се проведе тази неделя, 16 февруари, в Зимния дворец на спорта в София. Шоуто започва в 14,30 часа, а входът е безплатен. 

Спектакълът "История и бъдеще” е организиран от хокеен клуб Левски. Но освен хокейни страсти, публиката ще се забавлява и с шорт-трек и фигурно пързаляне. 

Кулминацията ще е с два хокейни мача. В първия ще излязат децата на Левски и НСА. А в другия – ветерани от по-далечната историята на "синия” хокеен клуб ще излязат на леда срещу техните подгласници от по-близкото минало.

В хокеен мач ще се пусне и един от най-актуалните български актьори – Юлиан Вергов. Учителят по физика от "Революция Z” и добър наш познайник от "Стъклен дом” и "Мисия Лондон” всъщност е страстен почитател на хокея и бивш състезател на Левски.

Най-малкият хокеист, който ще видят зрителите, е 5-годишният Веселин Семков. А най-възрастният – 72-годишният Николай Янков.

Водещ на ледения спектакъл ще е популярният от телевизионния екран Витомир Саръиванов. В юношеските си години Вито също се е изявявал в хокеен клуб Левски.

А за да е шоуто пълно, и самият водещ ще е с кънки на краката и върху леда. За спектакъла в Зимния дворец са поканени и други емблематични левскари и фенове на хокея и зимните спортове като Божидар Искренов и Кирил Ефремов.

Водещи

Най-четени