Лечков счупи нагломера: Да обесим Боби ли? Не е виновен БФС за нищо, функционираме си екстра 15.11 | 09:41

Легендарният халф избълва куп странни неща при гостуване в сутрешния блок на bTV

От iNews.bg

"Ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион." Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

Според него родният футбол не получава достатъчна подкрепа от държавата, а политиците държат клубовете в зависимости.

Лечков подчерта, че решението за мача с Унгария, около чието провеждане се разрази скандал, е взето от УЕФА.

"За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа... Ние нямаме един стадион като хората, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Аз ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион. Ние нямаме един проект за стадион в България. Единствената организация, която е самостоятелна, е БФС. Ние когато играем на националния стадион, плащаме наем. Да, националният отбор няма резултати, но иначе федерацията си съществува по перфектен начин".

"Изкушението е голямо да се коментира футбол в момента. И този министър-председател ще си отиде, пак няма да има стадион в България. Аз съм част от БФС, защото аз плащам за футбол всеки Божи ден. Не може да се сравняваме с Унгария, там премиерът е друг, той направи стадиони. Ние продължаваме да си функционираме като федерация"

"Аз като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Ние всички носим отговорност за държавата. Футболът все пак е една игра, не виждам как сме се изложили. 

Той на няколко пъти в хода на интервюто повтори, че отговорността е на УЕФА, а не на Българския футболен съюз, въпреки че родната федерация се свързва със СДВР преди да пише на Европейската футболна централа.

"Ние сме част от УЕФА. Искам да се върна четири години назад, когато всички знаем, че се готви такъв панаир. Сещате за мача с Англия? УЕФА организира мачовете. Стига сигнал до УЕФА. СДВР няма как да даде този сигнал директно. Решението го взима огранизаторът на мача”, започна Лечков.

"Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Организаторът на мача. Как няма да питаме СДВР като имаме сигнал. Виждате, че със съвременните технологии се зове за бунт”.

"Когато има такъв мач, значи ще има голям интерес, могат да се повишат билетите. Не го взимам решението. УЕФА взе решението (б.р. да се мести мачът от Пловдив, в Кърджали).”

Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. Но в крайна сметка, решението да провеждането на мача го взема УЕФА. Аз не чух от отсрещната страна нещо конкретно".

"Хората, които са избрани от клубовете си и участват в конгреса, те гласуват и те гласуват за президент. Не запалянковците, с цялото ми уважение към тях, каза още Йордан Лечков.

Той припомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 г., гласувал е за него и разчита той да си го довърши. Самият той не бил сред хората, готвени за заместници на Михайлов. "Той е лицето на тази федерация. Съответно и всички обвиняват него. Какво да правим, да го обесим ли?", добави бившият халф. 

Водещи

Най-четени