Ливърпул влиза в битката за Бербатов 13.05 | 15:50

Кени Далглиш иска да вдигне конкуренцията в атаката на мърсисайдци

От Божидар Азманов

Ливърпул ще се опита да привлече нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, съобщават английските медии.

Според информациите Кени Далглиш иска да заздрави своето нападение и българският футболист ще му свърши идеална работа, като резерва на Анди Керъл, в когото шотландския мениджър не губи вяра.

31-годишният българин е започнал като титуляр само пет мача този сезон във Висшата лига, за разлика от миналата година, когато стана голмайстор на Висшата лига. С 9-те си гола за малкото игрови минути през сезона Бербатов показа, че не е загубил форма.

Напоследък името на бившия капитан на българския национален отбор всекидневно се свързава с трансфер в най-различни клубове, сред които Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Галатасарай. Един от най-спряганите е италианският Лацио, за който вече се появиха сведения, че е стартирал преговори за нападателя.

Бербатов прекара шест години на Острова в отборите на Юнайтед и Тотнъм, но не е доволен от статута си на твърда резерва в последните 12 месеца и има желание да си тръгне от "Олд Трафорд". Сър Алекс Фъргюсън също не отрече, че при добра оферта е готов да се раздели с българина.

Договорът на 31-годишният футболист изтичаше това лято, но бе подновен с една година, тъй като мениджърът на "червените дяволи" не искаше да остави Бербатов, за който плати 30,75 милиона паунда, да си тръгне без пари след края на сезона. Според английските медии оферта между 3 и 5 милиона паунда би задоволила шотландеца.

Водещи

Най-четени