Ливърпул записа труден, но важен успех над Суонси 17.03 | 09:50

"Червените" се наложиха с 1:0 над "лебедите"

От iNews.bg

С гол на Джордан Хендерсън в 68-ата минута Ливърпул спечели изключително трудно гостуването си на Суонси с 1:0 в изтеглен мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци продлъжиха внуштелната си серия в местното първенство и отново се доближиха на две точки до четвъртия в класирането Манчестър Юнайтед.

Макар и с щастлив рикошет, Джордан Хендерсън отбеляза единствения гол в срещата на стадион "Либърти", след като Даниел Стъридж пробва да го изведе сам срещу вратаря, но няколко рикошета спомогнаха на топката да се оплете в мрежата на вратаря Лукаш Фабиански – 0:1.

Ливърпул събра 54 точки с успеха си над Суонси, което го постави на две точкит от четвъртия в класирането Манчестър Юнайтед и само на три от третия Арсенал. Мърсисайдци продължиха отличното си представяне в местното първенство и съвсем реално могат да се считат за претенденти за място в Шампионска лига.

Суонси остава с 40 точки на 9-то място, но все пак запазва позиции в средата на таблицата и се очаква да остане там в края на сезона. Ако не бяха усилията и добрите изяви на Симон Миньоле, "лебедите" можеха и да стигнат до равенството, но вратарят на Ливърпул се погрижи да запази аванса на тима си.

Хендерсън отбеляза попадението с помощта на рикошет, но въпреки това затвърди важността си за състава на Брендън Роджърс, след като се разписа в трети пореден мач.

Водещи

Най-четени